MS v hokeji: Mali sme na viac, no nepotvrdili sme to, mrzelo brankára Hlavaja

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mali sme na viac, no nepotvrdili sme to, mrzelo po vypadnutí z MS brankára Hlavaja

Hlavajova snaha na postup nestačila.
Hlavajova snaha na postup nestačila.TASR
Podľa brankára Samuela Hlavaja (22) mal slovenský tím na to, aby sa na MS dostal ďalej než do štvrťfinále. V ňom mu však stopku vystavili Kanaďania, ktorí streleckú prevahu 43:21 potvrdili aj výsledkom. Gólman aj v tomto stretnutí viackrát podržal svoje mužstvo, čím potvrdil formu z celého šampionátu.

Asistent trénera SR Peter Frühauf brankára Slovákov chválil: "Na ľade bol jeden z lídrov a ukázal, že je svetový brankár." Hlavaj mal od úvodu zápasu veľa práce, Kanaďania sa od prvých sekúnd tlačili do ofenzívy a od 5. minúty viedli už 2:0.

"Nič to so mnou nespravilo. Boli to aj trochu nešťastné góly. Pred prvým mi puk skĺzol po mojej hokejke a prešiel cezo mňa. Pred druhým gólom puk vypadol priamo pred kanadského hráča a bolo 0:2. Otriasol som sa z toho a išiel som ďalej," vrátil sa k nevydarenému úvodu zápasu.

Kanada - Slovensko 6:3

Hlavaj popri piatich inkasovaných góloch zmaril 37 striel súpera, medzi nimi aj viacero tutoviek. "Áno, mal som veľa práce, ale na to som tu. Cítil som sa dobre. Som sklamaný z výsledku. Nemyslím si, že sme boli slabší súper, no Kanaďania využili svoje šance, my nie. Dnes nám chýbala vyššia efektivita."

Slováci odohrali na turnaji celkovo osem zápasov, v ktorých si pripísali štyri víťazstvá a štyri prehry. Turnaj zakončili tromi neúspechmi po sebe. Ich konečným umiestnením bude 7. alebo 8. miesto.

Hudáček, Tatar, Hlavaj - trio najlepších Slovákov na MS.
Hudáček, Tatar, Hlavaj - trio najlepších Slovákov na MS.TASR

"Nie som spokojný, pretože si myslím, že sme mali tím na to, aby sme išli ďalej. Dnes sme to však nepotvrdili a ideme domov," uviedol Hlavaj, ktorý bol pred štvrťfinálovým duelom na čele turnajových štatistík v úspešnosti zákrokov.

Po stretnutí s Kanadou klesol, no aj tak si udržal nadštandardnú úspešnosť 92,53 percenta. "Nepozerám sa na to cez štatistiky, no vnútorne mám pocit, že viem chytať mužský hokej na vysokej úrovni. Myslím si, že som bol oporou tímu a teší ma, že sa spoluhráči mohli na mňa spoľahnúť," uzavrel.

Zostrih zápasu Kanada - Slovensko.
Flashscore