MS v hokeji: Tatar verí v úspešnú budúcnosť Slovenska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tatar verí v úspešnú budúcnosť národného tímu: Mladým sa skúsenosti z MS zídu

Tatar bol na šampionáte lídrom kabíny.
Tatar bol na šampionáte lídrom kabíny.Profimedia
Slovenskí hokejisti neukončili 12-ročné čakanie na semifinálovú účasť na MS. Štvrťfinálová prehra s Kanadou 3:6 znamená ich koniec na šampionáte v Česku. Podľa kapitána tímu Tomáša Tatara (33) zámorský favorit potvrdil svoju silu a pre mladých hráčov v slovenskom tíme išlo o ďalšiu cennú skúsenosť.

Kanaďania zamierili k víťazstvu hneď v úvode, keď už v 5. minúte viedli 2:0. Slováci tak celý zápas iba doťahovali náskok a rozbehnutých obhajcov zlata už nezastavili.

"V úvode sme spravili drobné chyby, ktoré hneď potrestali. Musíme im uznať ich hokejovosť, hrali naozaj dobre. V takomto zápase sa musíte dostať do vedenia, aby súper znervóznel. My máme mladé mužstvo a bolo vidieť skúsenosti na strane súpera. Kanaďania boli silní s pukom, v ofenzíve zapájali obrancov a ťažko sa to bránilo. Sú to hráči, ktorí sú hviezdy svojich tímov v NHL a bolo to cítiť," poznamenal Tatar.

Slovenský tím síce v úvodných dvoch tretinách čelil viacerým ofenzívnym manévrom súpera, no pred záverečnou časťou držal skóre 1:3, ktoré ešte dávalo istú nádej. "Vedeli sme, že stále sa s tým dá niečo robiť. Stačilo dať jeden gól a boli by sme na kontakt. Snažili sme sa to otočiť, bojovať, no inkasovali sme rýchle góly. Žiaľ, už nám to nevyšlo," skonštatoval krídelník Pavol Regenda.

Zostrih zápasu Kanada - Slovensko.
Flashscore

Prehra s Kanadou ukončila slovenské nádeje na prvé šampionátové semifinále pod vedením trénera Craiga Ramsayho. Podľa Tatara však turnaj priniesol skúsenosti hráčom, ktorí ich v reprezentácii môžu zúročiť. "Samozrejme, že som sklamaný, no musíme sa reálne pozrieť na to, že máme stále mladé mužstvo. Mnohí hráči tu získali skúsenosti, ktoré sa im v budúcnosti zídu," zdôraznil Tatar.

Kanada - Slovensko 6:3

"Splnili sme základný cieľ, ktorým bolo štvrťfinále. Škoda, že sme 'chytili' práve takéhoto silného súpera," dodal kapitán tímu.