Prakticky domáce prostredie potvrdené. Slováci na MS 2024 definitívne v Ostrave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prakticky domáce prostredie potvrdené. Slováci na MS 2024 definitívne v Ostrave
Slovensko sa môže tešiť na "domáce" prostredie v Ostrave.
Slovensko sa môže tešiť na "domáce" prostredie v Ostrave.Profimedia
Slovenskí hokejisti budú hrať na budúcoročných majstrovstvách sveta definitívne v základnej B-skupine v Ostrave. V stredu to potvrdili predstavitelia organizačného výboru šampionátu.

Spolu so Slovákmi bude hrať v takmer domácom prostredí aj Poľsko, odkiaľ to majú fanúšikovia do Ostravy tiež na skok. Okrem nich sa v "béčku" predstavia aj USA, Nemecko, Švédsko, Lotyšsko, Francúzsko a Kazachstan. V pražskej A-skupine sa o postup pobijú Kanada, Fínsko, Švajčiarsko, domáce Česko, Dánsko, Nórsko, Rakúsko a Veľká Británia.

Vyšli fanúšikom v ústrety

Organizátori pristúpili k jednej zmene, ktorú avizovali hneď po skončení májového šampionátu v Rige a Tampere, keď úradujúcich majstrov z Kanady poslali do hlavného mesta výmenou za reprezentáciu USA. Oba zámorské tímy rovnako ako Rada Medzinárodnej federácie ľadového hokeja (IIHF) a marketingový partner Infront súhlasili s výmenou.

Usporiadatelia MS pracovali s niekoľkými variantmi zloženia skupín tak, aby čo najviac vyšli v ústrety fanúšikom.

Výsledky Slovenska na MS 2023.
Výsledky Slovenska na MS 2023.Flashscore

"Nakoniec nám ideálne nahrali do kariet výsledky tohtoročných MS, kde sa až do poslednej chvíle čakalo na rozloženie skupín podľa rebríčka. Vďaka tomu, že boli Česi a Slováci rozložení do odlišných skupín, sme mohli využiť právo usporiadateľa a spraviť výmenu zámorských celkov. Poliaci sú veľkí športoví nadšenci, takže veríme, že si historickú udalosť nenechajú ujsť," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii Jan Černý, riaditeľ športovej sekcie organizačného výboru MS 2024.

Denné balíčky od 42 eur

Vstupenky na MS sa začnú predávať v októbri. Rovnako ako v minulosti budú na úvod k dispozícii len denné balíčky na dva, respektíve tri zápasy.

"Momentálne intenzívne pracujeme na finálnej cenovej politike, ale už teraz sa dá povedať, že denné balíčky prvej kategórie sa budú pohybovať v rozmedzí od 2 000 do 5 000 českých korún (cca 85-211 eur) a druhej od 1 500 do 4 500 korún (63-190 eur). V oboch arénach ponúkneme aj tretiu cenovú kategóriu v rozpätí 1 000 až 3 000 Kč (42-127 eur), ktorá bude zodpovedať najvyšším radom v oboch arénach," uviedol prezident pražského OV Petr Bříza. Presné ceny zverejnia včas pred spustením predaja.

Stredajšia tlačová konferencia potvrdila úmysly organizátorov.
Stredajšia tlačová konferencia potvrdila úmysly organizátorov.Profimedia

Novinkou predkupné právo

Keďže organizátori očakávajú enormný záujem, tak prišli s novinkou, ktorá ponúkne fanúšikom možnosť zaistiť si vstupenky v predstihu v rámci súťaže o prednostné právo na nákup. Tá prebehne na jeseň. 

"Inšpirovali sme sa olympijskými hrami, svetovým šampionátom v ragby a poslednými MS v hokeji. Cieľom súťaže je zabezpečiť rovnocennú príležitosť k získaniu vstupeniek. Výherca získa možnosť nákupu jednej až šiestich vstupeniek," vysvetlil Bříza.

Záujemcovia sa najprv v prvej fáze zaregistrujú vo formulári na adrese 2024.iihfworlds.com, ktorý bude aktívny od 20. júla. Každý účastník sa môže registrovať len raz pod svojou e-mailovou adresou a telefónnym číslom. V druhej fáze ich organizátori vyzvú k výberu až troch preferovaných tímov a hracích dní. Žrebovanie prebehne v druhej polovici septembra. Na túto fázu bude alokovaných približne 20 percent vstupeniek na jeden hrací deň.

Budúcoročný šampionát sa uskutoční od 10. do 26. mája. Súboje v základných skupinách sa odohrajú od piatka 10. mája do utorka 21. mája, štvrťfinále je na programe o dva dni neskôr, semifinále v sobotu a zápasy o medaily v nedeľu 26. mája. Konkrétny program predstavia organizátori v lete.

Zloženie základných skupín MS 2024 v Česku:

Praha (A-skupina): Kanada, Fínsko, Švajčiarsko, Česko, Dánsko, Nórsko, Rakúsko, V. Británia

Ostrava (B-skupina): USA, Nemecko, Švédsko, SLOVENSKO, Lotyšsko, Francúzsko, Kazachstan, Poľsko