Protipólne sezóny debutanta Gajdoša a Pospíšila. Jeden pozvánku na zraz dostal, druhý nie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Protipólne sezóny debutanta Gajdoša a Pospíšila. Jeden pozvánku na zraz dostal, druhý nie

Gajdoš (vľavo) v súboji s Vandasom zo Spišskej Novej Vsi.
Gajdoš (vľavo) v súboji s Vandasom zo Spišskej Novej Vsi.TASR
Jedným z trojice debutantov v nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie je obranca František Gajdoš (21). Najproduktívnejšieho obrancu extraligovej Nitry pozvánka potešila. Naopak, nevybojoval si ju účastník predošlých dvoch svetových šampionátov Kristián Pospíšil (26), ktorý podľa asistenta trénera Petra Frühaufa (40) momentálne nezapadá do koncepcie tímu.

Debutantom v národnom tíme je dvadsaťjedenročný obranca František Gajdoš. Počas sezóny zaujal výkonmi v extraligovej Nitre a s 20 bodmi (7+13) sa stal najproduktívnejším obrancom klubu spod Zobora.

"Cítim sa výborne, som rád, že ma zavolali do reprezentácie. Každý sa sem chce dostať, z tohto pohľadu je to úžasné. Budem sa snažiť reprezentovať Slovensko najlepšie, ako viem. Nemôžem byť nervózny, musím byť sám sebou, hrať svoju hru a nerobiť si z toho veľkú hlavu," povedal tretí najproduktívnejší slovenský obranca Tipos extraligy.

Pre TASR zároveň potvrdil, že aj v ďalšom ročníku bude pôsobiť v drese "corgoňov": "Hral som veľa, mal som priestor na ľade aj v presilovkách. Z osobného hľadiska to bola vydarená sezóna," vyjadril spokojnosť Gajdoš.

František Gajdoš počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave na Veľkonočný pondelok 10. apríla 2023.
František Gajdoš počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie v Bratislave na Veľkonočný pondelok 10. apríla 2023.TASR

"Feri Gajdoš mal veľmi dobrý začiatok sezóny, nazbieral body a automaticky sa dostal do nášho hľadáčika. Je to mladý obranca, ktorý mal svoje výkyvy cez sezónu, ale mal veľmi silný záver základnej časti aj play-off. Dúfam, že to potvrdí aj v reprezentácii, formu na to určite má. Už v prvých tréningoch dokazuje, že napriek svojmu veku má kvalitu. Verím, že sa vyrovná s rýchlosťou, ktorá ho čaká na medzinárodnom ľade," uviedol asistent trénera a reprezentačný skaut Peter Frühauf.

Korčuliarsky dobre vybavenému obrancovi by mohol práve aktívny herný systém trénera Craiga Ramsayho vyhovovať: "Je to veľa o napádaní a korčuľovaní. Sám pán tréner Ramsay nám stále hovorí, že chce, aby sme hrali rýchly a útočný hokej. Nechce, aby sme iba bránili a cúvali."

Dvadsaťšesťročnému útočníkovi Kristiánovi Pospíšilovi nezabezpečil pozvánku do národného tímu ani vydarený záver sezóny v drese Komety Brno, kam prestúpil na začiatku kalendárneho roka z fínskeho klubu SaiPa Lappeenranta.

"My tvoríme reprezentačnú nomináciu na základe veľa atribútov. Momentálne nám do nej Kiko nejakým spôsobom nezapadá. To neznamená, že sa v budúcnosti neobjaví na zrazoch," doplnil Frühauf.

Slovenskí hokejisti sa stretnú v rámci prípravy na MS v štyroch dvojzápasoch postupne so Švajčiarskom, Českom, Nemeckom a Rakúskom. Prvý dvojzápas odohrajú na konci tohto týždňa 14. a 15. apríla vo Vispe a Porrentruy proti domácim Švajčiarom.

Prípravný zápas, 14. apríl: Švajčiarsko - Slovensko