Šampionát v roku 2028 usporiada tretíkrát v histórii Francúzsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šampionát v roku 2028 usporiada tretíkrát v histórii Francúzsko

Slováci zdolali Francúzov na aktuálnych MS v ostravskej skupine 4:2.
Slováci zdolali Francúzov na aktuálnych MS v ostravskej skupine 4:2.Profimedia
Francúzsko bude hostiť majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2028. Hrať sa bude od 12. do 28. mája v Paríži a Lyone. Hostiteľskú krajinu potvrdil v piatok kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) v dejisku šampionátu v Prahe.

Francúzi boli nakoniec jediným kandidátom na usporiadanie turnaja o štyri roky, keďže Kazachstan svoju kandidatúru stiahol. Po šampionátoch v rokoch 1951 a 2017 bude krajina galského kohúta organizovať majstrovstvá sveta tretíkrát v histórii.

Paríž bude hostiť MS v hale Accor Arena s kapacitou takmer 14 000 divákov. Rovnaká aréna sa využívala už v roku 2017, keď Parížania hostili šampionát spolu s Kolínom. Druhým dejiskom bude LDLC Arena v Lyone, ktorá bola otvorená len v novembri a má kapacitu približne 12 000 divákov.

Pre francúzsky hokej budú majstrovstvá sveta 2028 prvým významným domácim podujatím v období dvoch rokov. Medzinárodný olympijský výbor už skôr oznámil, že francúzske Alpy sú preferovanou voľbou na usporiadanie zimných olympijských hier v roku 2030.

"Som veľmi hrdý a potešený, že nám hokejová rodina dala dôveru a verí, že dokážeme zorganizovať takéto veľké podujatie. Keďže sa blížime k olympijským hrám v roku 2030, toto podujatie pre nás predstavuje výnimočnú príležitosť na propagáciu a rozvoj nášho športu," povedal Pierre-Yves Gerbeau, šéf francúzskeho hokeja.