MS v hokeji: Zaujímavé zápisy do histórie. Slafkovský a Hudáček menili štatistické ukazovatele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zaujímavé zápisy do histórie. Slafkovský a Hudáček menili štatistické ukazovatele

Slafkovský a Hudáček sa zapísali do histórie Slovenska.
Slafkovský a Hudáček sa zapísali do histórie Slovenska.Profimedia
V tímovej produktivite Slovenska na MS bol najlepší útočník Libor Hudáček (33), ktorý mal v 8 zápasoch bilanciu päť gólov a päť asistencií. O dva body zaostal Juraj Slafkovský (20) s bilanciou 0+8.

Iba dvanásty raz v histórii Slovenska sa na svetovom šampionáte najvyššej kategórie stalo, aby niektorý z hráčov zaknihoval aspoň desať bodov. Za posledných desať rokov niečo také dokázali iba Peter Cehlárik v roku 2021 (5+6), predtým Ladislav Nagy na MS 2018 (1+9) a Michel Miklík na MS 2014 (4+7).

Rekordérom v tomto smere sú Žigmund Pálffy (7+8) a Jozef Stümpel (4+11). Ako jediní sa dostali na pätnásť bodov, pričom obom sa to podarilo na rovnakom šampionáte v roku 2003. Miroslav Šatan nazbieral viac ako desať bodov až trikrát, čo je najviac a ako jediný strelil v priebehu jedného turnaja desať gólov (2000).

Zostrih zápasu medzi Kanadou a Slovenskom.
Flashscore

Juraj Slafkovský je najproduktívnejším slovenským hráčom na jedných MS, ktorý nestrelil žiadny gól. Napriek tomu zaknihoval osem asistencií. Doposiaľ bolo najlepším zápisom v tomto smere sedem bodov, teda bilancia (0+7), o ktorú sa postarali zhodne Martin Štrbák (2003), Jozef Stümpel (2005) a Roman Kukumberg (2013).

Mladík hrajúci za Montreal Canadiens pred dvomi rokmi nazbieral počas ôsmich duelov až deväť bodov, teraz to bolo osem za rovnaký počet vystúpení. V kategórii U20 sa to v slovenskom tíme stalo trikrát. Dva razy to dokázal on, v jednom prípade Marián Hossa.

Iba Jozef Stümpel (11 v 2003) a Ladislav Nagy (9 v 2018) zaznamenali na jedných majstrovstvách sveta nazbierať viac asistencií ako osem. Keď už spomíname Hossu, táto legenda slovenského hokeja na svetovom šampionáte nikdy nemala viac ako sedem bodov. Slafkovský ich nazbieral deväť aj osem.

Zostrih zápasu medzi Slovenskom a Francúzskom.
Flashscore

Slováci čakajú na postup do semifinále od roku 2012, keď sa umiestnili na 2. mieste po finálovej prehre s Ruskom. Na MS 2024 napokon obsadili 7. priečku, ktorá je odvtedy ich najlepším umiestnením a zároveň najlepším na MS pod vedením Craiga Ramsayho.