Neboli sme nervózni, Kanada dokázala potrestať každú chybu, vraví Slafkovský

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neboli sme nervózni, Kanada dokázala potrestať každú chybu, vraví Slafkovský

Slafkovský sa nemohol tešiť z postupu do semifinále MS.
Slafkovský sa nemohol tešiť z postupu do semifinále MS.Profimedia
Slovenskí hokejisti na prekvapenie v podobe štvrťfinálovej výhry nad Kanadou nedosiahli. Prehra s obhajcami titulu znamená, že ani po 12 rokoch neukončili čakanie na postup do medailových bitiek. Slovenský talent Juraj Slafkovský (20) po zápase v Prahe počas rozhovoru s novinármi ocenil silu súpera.

Kanada - Slovensko 6:3

Slováci išli do súboja s favoritom s chladnou hlavou. "Chceli sme dokázať, že môžeme hrať s každým. Proti USA to vyšlo, teraz žiaľ nie," ľutoval Slafkovský s pripomienkou víťazstva 5:4 po predĺžení nad druhým zámorským tímom v základnej skupine. "Vedia trestať chyby, na ľade sa dobre vidia," dodal.

Už v čase 4:15 malo Slovensko dvojgólové manko. Nástup Kanaďanov udal smer celému stretnutiu. Jednotka predminulého draftu však odmietla, že by za zlým vstupom jeho tímu do štvrťfinále bola nervozita.

"Nemyslím si. Je to dobrý a skúsený tím, keď urobíme nejakú chybu, tak ju využije. Nemám pocit, že sme boli nervózni. Dostali sme dva rýchle góly, ale boli sme v zápase, stále na dostrel. Bohužiaľ, nestačilo to," konštatoval.

Zostrih zápasu Kanada - Slovensko.
Flashscore

Kanaďania však mali dianie na ľade pod kontrolou, na strely na bránku vyhrali jasne 43:21. "Vytvorili sme si dostatok príležitostí. Mali viac striel, ale aj my sme sa dostávali do šancí. Tých vyložených proti takýmto tímom nebýva veľa. Keď už sú, treba ich využiť. Sú ale dobrí, vedia, ako brániť a majú dobrého brankára. Bolo to ťažké," uznal.

Hodnotiť celkovo vystúpenie slovenského výberu na turnaji nechcel. "Neviem, či treba hodnotiť skupinu, alebo nie... Zo skupiny treba postúpiť a toto je najdôležitejší zápas na turnaji, v ktorom ide o všetko. Ten sme bohužiaľ nezvládli," vravel Slafkovský.

A ako bol spokojný s osobnými výkonmi? "Možno to skresľuje informácia, že som nedal gól, ale myslím, že som robil aj iné veci. Mohlo to byť lepšie, jasné. Možno som to aj ja od seba čakal," vravel útočník , ktorý si za osem štartov na turnaji pripísal rovnaký počet asistencií.

Slafkovský si na MS 2024 presný zásah nepripísal.
Slafkovský si na MS 2024 presný zásah nepripísal.TASR

"Nie každý šampionát je podľa vašich predstáv. Darilo sa iným chlapcom, za čo som rád. Rozhodovali oni, v takomto krátkom turnaji je úplne jedno, kto strieľa góly. Užíval som si každú chvíľku na ľade, bavilo ma hrať pred vypredaným štadiónom. Hnalo ma to dopredu," dodal.

Hoci má ešte len 20, snažil sa byť ťahúňom. "Chcel by som byť lídrom v každom zápase. Keď som bol niekedy frustrovaný, tak to nebolo tak, že by som bol na niekoho nas*atý... Proste som chcel niečo vyhrať. Rád vyhrávam a keď viem, že to môžeme robiť lepšie , tak ma to frustruje," vysvetlil okamihy, keď na ňom bolo vidieť sklamanie.

Verí však, že každá skúsenosť bude pre mladé hviezdy slovenského výberu veľmi cenná do budúcna. "Jasné, máme veľa mladých hráčov doplnených o tých skúsených. Keď my mladí naberieme viac skúseností a naučíme sa hrať tieto veľké zápasy, môže to v budúcnosti vyzerať dobre," povedal.

Je otázkou, či pri tom naďalej bude aj 73-ročný kanadský kouč Craig Ramsay. "Je to dobrý tréner. Dal mi šancu, keď som mala 16 rokov, za to mu budem vďačný do konca života. Ale o tom ja nerozhodujem, to nechám na ostatných," povedal Slafkovský.

Kompletné spravodajstvo z MS v hokeji.