Seider vyzdvihol napredovanie nemeckého hokeja, baví ho hrať proti klubovým spoluhráčom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Seider vyzdvihol napredovanie nemeckého hokeja, baví ho hrať proti klubovým spoluhráčom

Seider v piatich dueloch MS zaknihoval dve asistencie.
Seider v piatich dueloch MS zaknihoval dve asistencie.Profimedia
Šampionát dvoch odlišných tvárí zatiaľ v Tampere prežívajú nemeckí hokejisti. Do turnaja vstupovali tromi prehrami proti Švédsku, Fínsku a USA. Po náročnom trojboji ale zabrali, porazili Dánsko aj Rakúsko a so šiestimi bodmi sa znova prihlásili do bitky o štvrťfinále.

Veľký podiel na zlepšených výkonoch má aj hviezdny obranca Moritz Seider. Exkluzívne pre českú verziu Flashscore Správy priblížil situáciu v nemeckom výbere a rozprával aj o klubových spoluhráčoch z Detroitu, ktorým sa na majstrovstvách sveta darí.

Mladý bek veľmi rýchlo dozrel a aj keď má len 22 rokov, tak sa už radí medzi najlepších zadákov profiligy, pričom na šampionáte priemerne odohrá 22 minút na zápas: "Je skvelé byť súčasťou tímu a dostávať sa na ľad v rôznych situáciách. Snažím sa, aby som nesklamal dôveru trénerov," povedal.

Je jedným z troch členov mužstva, ktorí pravidelne hrávajú v NHL. Okrem neho to sú Nico Sturm zo San Jose a John-Jason Peterka, vychádzajúca hviezda Buffala. Práve s ním nastupuje obranca na presilovky: "Spolupráca je skvelá. Myslím si, že to hráme dobre, ale potrebujeme čas, aby si všetko sadlo. Keď si prihrávky budeme dávať ešte presnejšie na hokejky, budeme lepší," tvrdí.

Štvrté štvrťfinále po sebe

Aj títo mladíci sú dôkazom vzostupu nemeckého hokeja. Ten potvrdzuje fakt, že národný tím bojuje o štvrtý postup zo skupiny po sebe: "Sme na dobrej ceste. Stále budujeme tím a zlepšujeme sa. Máme veľa nových hráčov a je zaujímavé vidieť, ako sa postupne dostávajú do svoje roly v tíme. Hrajú skvele," chválil Seider, ktorý v sezóne 2021/22 získal Calder Trophy pre najlepšieho nováčika NHL.

Silu Nemecka deklarujú vyrovnané zápasy proti favoritom z Fínska, Švédska aj USA, kde to vždy bolo napínavé až do konca: "Odohrali sme dobré stretnutia. Mali by sme si však zapamätať druhú tretinu s Dánskom. Boli sme lepší v každej situácii a to nám dodá sebavedomie do ďalších zápasov. Predtým sme to niekoľkokrát zbytočne prekombinovali, hľadali sme luxusné prihrávky, čo sme zmenili. Začali sme hrať poctivý hokej," vyzdvihol.

Spestrenie proti klubovým spoluhráčom

Hlavne zápasy proti škandinávskym tímom boli pre elitného beka Detroitu zaujímavé, pretože čelil klubovým spoluhráčom. Do fínskej nominácie sa vošiel Olli Määttä a za Švédsko nastupuje Lucas Raymond: "Vždy je radosť a zábava, keď môžete vidieť týchto chalanov hrať za ich národné tímy," hovorí.

Kolegu má tiež v českom výbere. Dominik Kubalík je aktuálne najproduktívnejším hráčom majstrovstiev sveta a zároveň najlepším strelcom: "Sami vidíte, ako dobre na turnaji hrá. Prajem mu len to najlepšie a teším sa na prípadný zápas proti Česku. Zatiaľ som s ním nemal šancu hovoriť, čiže by som ho rád stretol," dodal Moritz Seider.