Sieň slávy slovenského hokeja je späť, teší sa Šatan. Chystá sa i virtuálna forma

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sieň slávy slovenského hokeja je späť, teší sa Šatan. Chystá sa i virtuálna forma
Člen Siene slávy slovenského hokeja, prezident SZĽH Mirosav Šatan, v pozadí pohár pre majstrov sveta z Göteborgu z roku 2002.
Člen Siene slávy slovenského hokeja, prezident SZĽH Mirosav Šatan, v pozadí pohár pre majstrov sveta z Göteborgu z roku 2002.TASR
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) v stredu znovuotvoril Sieň slávy slovenského hokeja na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Prezident SZĽH Miroslav Šatan (49) uviedol, že Slovensko ju ako hokejová krajina potrebuje a za najvzácnejší exponát označil trofej pre majstrov sveta z roku 2002.

Pred slávnostným znovuotvorením dostali šiesti bývalí členovia Nominačného výboru Siene slávy ďakovné dekréty od Šatana. Boli medzi nimi Zdenka Letenayová, Ján Stanovský, Vladimír Lukscheider, Stanislav Štefánik, Pavol Macko a Ján Holko.

"My sme tu mali výstavu počas MS v roku 2019. Potom sa Sieň slávy slovenského hokeja na niekoľko rokov stratila a chceli sme ju opäť obnoviť. Sme radi, že sa nám to podarilo otvoriť. Tešíme sa, že aj veľa osobností, ktoré pomáhali vytvárať históriu, boli dnes tu," povedal Šatan, jeden z 37 členov siene slávy. Štyri vitríny odhalili štyria členovia Šatan, Dárius Rusnák, Július Šupler a Július Haas.

Július Šupler si pozerá trofej a sako z kvalifikácie v Sheffielde z roku 1993, ktorú slovenskí hokejisti vyhrali a postúpili na olympijské hry do Lillehammeru v roku 1994. V dolnej časti sú korčule, rukavice a puky, ktoré Július Šupler daroval do Siene slávy slovenského hokeja.
Július Šupler si pozerá trofej a sako z kvalifikácie v Sheffielde z roku 1993, ktorú slovenskí hokejisti vyhrali a postúpili na olympijské hry do Lillehammeru v roku 1994. V dolnej časti sú korčule, rukavice a puky, ktoré Július Šupler daroval do Siene slávy slovenského hokeja.TASR

"O každej osobnosti máme nakrútené aj krátke päťminútové video. Samozrejme, budeme sa snažiť pre novú generáciu urobiť Sieň slávy slovenského hokeja aj vo virtuálnej forme. Chceme, aby to bolo na webe, čo bude ďalšia fáza. Na štadióne však budú obrazovky, ľudia si môžu videá pozrieť priamo tu," skonštatoval Šatan, ktorý dodal, že do budúcna ju plánujú rozšíriť a pridávať nové veci.

Otvorenie potešilo aj Šuplera, ktorý ako tréner priviedol slovenský národný tím z C do A-kategórie v najkratšom možnom čase. S Duklou Trenčín v sezóne 1991/1992 získal federálny titul a na olympiáde v Lillehammeri (1994) sa s reprezentáciou dostal do štvrťfinále. Slovenský titul dosiahol so Slovanom Bratislava.

"Som veľmi rád, že ľudia, ktorí tvorili históriu, sa dostali do povedomia. Je to úcta k tomu, čo sa v histórii dosiahlo. Vyzerá to veľmi pekne a vnútorne si to veľmi vážim. Zaspomínal som si aj na predošlé roky. Verím, že to bude opäť v budúcnosti lepšie a chlapci budú pokračovať v histórii, ktorá je krásna," nechal sa počuť Július Šupler.