Štvrťfinále si zaslúžime, vraví Jánošík. Fandiť Švajčiarom bude z hotelovej izby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvrťfinále si zaslúžime, vraví Jánošík. Fandiť Švajčiarom bude z hotelovej izby
Adam Jánošík sa dostal na turnaj ako náhradník, teraz verí v predĺženie šampionátu.
Adam Jánošík sa dostal na turnaj ako náhradník, teraz verí v predĺženie šampionátu.TASR
Adam Jánošík (30) by si večerný zápas na MS v Rige medzi Švajčiarskom a Lotyšskom pozrel najradšej v hotelovej izbe. Slovenský hokejový obranca bude spolu so svojimi spoluhráčmi držať palce Švajčiarsku, aby zdolali v poslednom zápase B-skupiny Lotyšsko za tri body. V tom prípade sa Slováci budú sťahovať do Tampere, kde na nich bude čakať vo štvrťfinále víťaz A-skupiny.

A teraz čakanie...

Slovenskí hokejisti majú za sebou posledné vystúpenie v B-skupine, v ňom potrebovali zdolať Nórov, aby si zachovali nádej na postup do vyraďovačky. O triumfe 4:1 rozhodli v prvej tretine, keď tromi gólmi zmrazili snahu severanov.

"My sme išli tento zápas vyhrať, predviedli sme dobrý, skúsený výkon. Čakáme, čo bude večer a verím, že postúpime," povedal pre TASR Jánošík.

Slovensko - Nórsko 4:1

Výsledok večerného zápasu bude známy zhruba o 23:00 miestneho času, Slováci ho budú zrejme sledovať v hoteli. Naznačili to viacerí hráči, potvrdil to aj Jánošík:

"Zatiaľ nevieme. Chceli sme v prvom rade vyhrať, to sa nám podarilo. Teraz uvidíme, aký bude ďalší program. Ale ja by som bol radšej v hoteli. Treba si oddýchnuť a ak sa to podarí, nebude veľa času."

Švajčiarsko - Lotyšsko, utorok 19:20

Vyleteli a trikrát udreli

Plán v zápase s Nórskom bol pustiť sa do súpera z plných síl od úvodného hvizdu. Severania mali v nohách ťažký pondelkový zápas proti Kanade a kratší oddych súpera bol v prvej tretine viditeľný.

"Chceli sme na nich 'vyletieť'. Pánboh zaplať, že sme dali góly. Fakt to bol dobrý tímový výkon od každého. Preto si to štvrťfinále zaslúžime," vyhlásil Jánošík.

Výsledky Slovenska na 86. MS v hokeji. Pribudnú ďalšie?
Výsledky Slovenska na 86. MS v hokeji. Pribudnú ďalšie?Flashscore

Triumf sa napriek tomu nerodil ľahko, Nóri mali najmä v druhej tretine momenty, počas ktorých Slovákov zavreli v útočnom pásme.

"Hokej išiel dopredu, všetky zápasy sú vyrovnané. Ťažké chvíle po góloch súpera sú vždy. My sme navyše po inkasovaní hrali v oslabení, nepríjemné momenty pre nás. Vyhrali sme preto zaslúžene, že sme kritické momenty zvládli," uzavrel slovenský obranca.