Švédi dopĺňajú káder o dve posily z NHL. Prichádza Nylander a Liljegren

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švédi dopĺňajú káder o dve posily z NHL. Prichádza Nylander a Liljegren
William Nylander z Toronta je pre Švédsko veľkou posilou.
William Nylander z Toronta je pre Švédsko veľkou posilou.Profimedia
Švédsko na majstrovstvách sveta v Tampere a Rige doplnia obranca Timothy Liljegren (24) a útočník William Nylander (27) z Toronta, ktoré v druhom kole play-off NHL vypadlo s Floridou. Informoval o tom švédsky denník Aftonbladet. V utorok opustili káder trénera Sama Hallama (43) obrancovia Joel Persson (29) z Växjö a Christian Folin (32) z Frölundy, pretože sa už nezmestili na 25-člennú súpisku.

Liljegren sa chystá na svoj debut za švédsku reprezentáciu. V tejto sezóne nazbieral v 67 zápasoch základnej časti 18 bodov za šesť gólov a 12 asistencií a v piatich dueloch play-off bol bez bodu. Rodáka z Kristianstadu si Maple Leafs vybrali v prvom kole draftu 2017 z celkového 17. miesta. V NHL má na konte 141 stretnutí, v ktorých si pripísal 11 gólov a 31 asistencií. V siedmich meraniach síl v rámci play-off vyšiel naprázdno.

O tri roky staršieho Nylandera čaká štvrtý šampionát v kariére. Majster sveta z roku 2017 sa v národnom tíme prvýkrát stretne so svojím o dva roky mladším bratom Alexandrom. Útočník Pittsburghu debutoval za "tri korunky" v príprave na svetový šampionát.

Nylanderovi sa na majstrovstvách sveta darí

William Nylander bol so siedmimi gólmi najlepším strelcom turnaja pri zisku zlata v roku 2017. Vyhlásili ho za MVP a člena All-Star tímu. Do najlepšej šestky sa dostal aj o dva roky neskôr v Bratislave a Košiciach, kde ovládol produktivitu s 18 bodmi za päť gólov a 13 asistencií z ôsmich súbojov.

V tejto sezóne NHL nazbieral 87 bodov (40+47) v 82 dueloch. V 11 zápasoch play-off zaknihoval štyri góly a šesť asistencií. Maple Leafs draftovali staršieho syna majstra sveta z rokov 1992 a 2006 Michaela Nylandera v roku 2014 v prvom kole ako ôsmeho hráča v celkovom poradí.

V 521 zápasoch zámorskej profiligy si pripísal 430 bodov (177+253). V 50 stretnutiach vyraďovacej časti zaznamenal 17 gólov a 23 asistencií.

Všeobecný program 86. MS + kedy hrá Slovensko