MS v hokeji: 18 hráčov z NHL v kádri Švédska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švédi odtajnili nomináciu na MS, v kádri nájdeme 18 hráčov z NHL

Švédsko patrí medzi favoritov šampionátu.
Švédsko patrí medzi favoritov šampionátu.Profimedia
Švédsky hokejový zväz (SIF) oznámil v stredu konečnú nomináciu hráčov na MS v Prahe a Ostrave. Hlavný tréner Sam Hallam má v 25-člennom kádri troch brankárov, siedmich obrancov a pätnástich útočníkov. Z defenzívnych radov pútajú pozornosť Erik Karlsson, Victor Hedman i jednotka draftu NHL z roku 2018 Rasmus Dahlin. Z prestížnej zámorskej ligy je v nominácii celkovo 18 hráčov.

Severský gigant disponuje aj ďalšími výraznými osobnosťami NHL. Jednu z najkvalitnejšie obsadených obrán doplnia Marcus Pettersson aj s Jonasom Brodinom. Spomedzi útočníkov zo zámoria sa najviac očakáva od Lucasa Raymonda (Detroit). V ofenzíve by sa mali výrazne presadiť aj Andre Burakovsky (Seattle), Joel Eriksson Ek (Minnesota) a Adrian Kempe (Los Angeles). V bráne sa budú Švédi spoliehať na trojicu Samuel Ersson (Philadelphia Flyers), Filip Gustavsson a Jesper Wallstedt (obaja Minnesota Wild).

"Máme mužstvo, ktoré má hĺbku aj šírku. Je tam rovnováha a každý má jasnú úlohu. Pozitívne je, že veľkú časť hráčov už poznáme. Všetci máme veľké očakávania a teraz sa začína práca," uviedol Hallam pre webstránku swehockey.se. V predbežnej nominácii Tre Kronor bolo o dvoch hráčov z NHL menej. V stredu ich doplnili útočníci Carl Grundström (LA Kings) a Pontus Holmberg z Toronta Maple Leafs.

Nominácia Švédska na MS v Prahe a Ostrave:

Brankári: Samuel Ersson (Philadelphia Flyers/NHL), Filip Gustavsson, Jesper Wallstedt (obaja Minnesota Wild/NHL)

Obrancovia: Jonas Brodin (Minnesota Wild/NHL), Rasmus Dahlin (Buffalo Sabres/NHL), Erik Karlsson, Marcus Pettersson (obaja Pittsburgh Penguins/NHL), Victor Hedman (Tampa Bay Lightning/NHL), Lukas Bengtsson (EV Zug), Tim Heed (HC Ambri-Piotta)

Útočníci: Andre Burakovsky (Seattle Kraken/NHL), Joel Eriksson Ek, Marcus Johansson (obaja Minnesota Wild/NHL), Isac Lundeström (Anaheim Ducks/NHL), Victor Olofsson (Buffalo Sabres/NHL), Lucas Raymond (Detroit Red Wings/NHL), Fabian Zetterlund (San Jose Sharks/NHL), Adrian Kempe, Carl Grundström (obaja Los Angeles Kings/NHL), Pontus Holmberg (Toronto Maple Leafs/NHL), Max Friberg (Frölunda HC), Felix Unger Sörum (Leksands IF), Marcus Sörensen (HC Fribourg-Gotteron), Linus Johansson (Färjestads BK), Jesper Fröden (ZSC Lions)