TOP 7 najlepších hráčov Slovenska v základnej skupine MS, dominuje gólman

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 7 najlepších hráčov Slovenska v základnej skupine MS, dominuje gólman

Hlavaj bol najlepším hráčom Slovenska v základnej skupine.
Hlavaj bol najlepším hráčom Slovenska v základnej skupine.Profimedia
Slovenská hokejová reprezentácia postúpila do štvrťfinále MS v Česku, kde ich čaká štvrtkový zápas proti Kanade. Flashscore Správy na základe hodnotenia vybrali sedem najlepších hráčov tímu s dvojkrížom na hrudi.

Samuel Hlavaj 7,8

Nie je žiadnym prekvapením, že slovenský brankár sa stal nielen najlepším hráčom tímu, ale aj celého šampionátu, čo sa týka bojov v základných skupinách. Hlavaj nastúpil do štyroch zápasov a v každom z nich si zverenci trénera Ramsayho pripísali aspoň jeden bod. Výborné výkony predvádzal pri výhrach nad USA, Poľskom a aj Francúzskom. Skvele zachytal aj pri nájazdovej dráme s Lotyšskom, keď dochytal s veľkým sebazaprením. Zaknihoval jedno čisté konto a keďže na posledný duel so Švédskom dostal voľno, vo štvrtok proti Kanade by mal byť plne k dispozícii.

Libor Hudáček 7,7

Skúsený útočník je po siedmich zápasoch najproduktívnejším hráčom slovenského výberu, keďže zatiaľ nazbieral už deväť kanadských bodov za päť gólov a štyri asistencie. Najlepšie mu vyšlo stretnutie proti Francúzsku, v ktorom sa prezentoval dvomi zásahmi a jednou prihrávkou. Rovnako tri body mal aj v súboji s Kazachstanom (1+2). Presadil sa tiež proti USA a Nemecku, v meraní síl s Poľskom raz asistoval. Okrem toho pôsobí na ľade veľmi pokojne a rozvážne, dokáže naplno zúročiť svoje skúsenosti. V závere skupinovej fázy ho ale sprevádzali menšie zdravotné problémy, podľa lekárov by mal schopný nastúpiť na duel s Kanadou.

Juraj Slafkovský 7,5

Mladý útočník je síce pod paľbou kritiky za to, že napriek 28 streleckým pokusom stále nestrelil prvý gól na turnaji, ale hrá dobre. Svedčí o tom aj fakt, že si na svoje konto pripísal už sedem bodov za samé asistencie, čiže má priemer bod na zápas. Slafkovský je najproduktívnejším hráčom šampionátu v pomyselnej kategórii U21 a zároveň sa dostal na druhé miesto v počte odohraných zápasov celkovo na MS medzi hokejistami v U20. Na svoj vek hrá naozaj výborne, no očakávania niektorých fanúšikov sú doslova prehnané.

Martin Pospíšil 7,4

Po životnej sezóne v Calgary dostal premiérovú možnosť reprezentovať Slovensko na seniorskej úrovni a chopil sa jej výborne. Pospíšil vytvoril s Kelemenom a Regendom obávanú tretiu formáciu, ktorú chválil celý hokejový svet. Počas siedmich zápasov nazbieral rovnaký počet za bodov za tri góly a štyri asistencie, pričom vyšli mu zápasy hlavne proti Kazachstanu (2+0) a USA (0+3). Zvolenský rodák sa však proti Švédsku zranil, nebezpečne narazil do mantinelu a odišiel s bolesťou v ramene. Jeho cesta na turnaji sa tak skončila.

Marek Hrivík 7,1

Z osobného hľadiska vyšiel centrovi prvej formácie najlepšie hneď prvý zápas proti Nemecku, v ktorom strelil jeden gól a pridal asistenciu. Okrem toho bodoval už len v súboji s Lotyšskom a proti Švédsku pre zdravotné problémy nenastúpil, no mal by byť pripravený na Kanadu. Hrivík odohral v každom stretnutí viac ako sedemnásť minút, v prvom vystúpení to bolo takmer devätnásť.

Šimon Nemec 7,0

Na scéne majstrovstiev sveta odohral tento mladý obranca už 25 zápasov, čo je najviac z hráčov v kategórii U20. Rekord stanovil stretnutím s Poľskom a odvtedy ho zlepšuje. Nemec síce len nedávno oslávil 20. narodeniny, ale už hrá na štvrtom šampionáte a k tomu sa zúčastnil aj ZOH 2022, odkiaľ má bronz. Iba trojica hviezdnych hráčov z NHL Josi, Karlsson a Werenski nazbierala spomedzi obrancov viac bodov ako rodák z Liptovského Mikuláša, ktorý navyše iba raz sedel na trestnej lavici.

Tomáš Tatar 7,0

Kapitán slovenského tímu je hlavne vzhľadom na svoje líderstvo a kvalitu na ľade dôležitou súčasťou mužstva. Z osobného hľadiska zažil najlepší zápas proti Poľsku, v ktorom strelil gól a na dva asistoval. Okrem toho zaknihoval po jednej asistencii v súbojoch s Američanmi, Francúzmi a Lotyšmi. Paradoxne netrávi na ľade až tak veľa času, len raz sa dostal nad sedemnásť minút, trikrát nemal ani pätnásť. Slušných je aj jeho šesť kladných bodov v štatistike +/-, ale celkový dojem trochu kazia časté vylúčenia, keďže na trestnej lavici sedel už v štyroch prípadoch.