MS v hokeji, 13. deň: Slováci štvrtí najvylučovanejší, Fíni proti Švédsku bez kapitána

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji, 13. deň: Slováci štvrtí najvylučovanejší, Fíni proti Švédsku bez kapitána

Aktualizované
Slováci majú na konte 76 trestných minút.
Slováci majú na konte 76 trestných minút.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových podujatí už spoznalo dvoch vypadávajúcich i štvrťfinálové dvojice. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

21:40 - Pozrite si preview štvrťfinálového zápasu Kanada - Slovensko.

Zostrih duelu Kanada - Slovensko.
Flashscore

20:03 - Brady Tkachuk, kapitán štvrťfinálového súpera Čechov, ukázal, čo dokáže v zápase skupiny proti Slovensku. Medzinárodná hokejová federácia vybrala jeho gól ako najlepší v základnej časti.

18:30 - Pozrite si preview štvrťfinálového zápasu USA - Česko.

Preview zápasu USA - Česko.
Flashscore

17:37 - Už pri štvrťfinálových zápasoch by mal byť prekonaný divácky rekord v návštevnosti na hokejových MS. Doterajších 56 duelov na šampionáte v Prahe a Ostrave navštívilo 688 851 divákov, čo je v priemere 12 300 na zápas. Na vylepšenie maxima z turnaja v roku 2015, ktorý hostili rovnaké české mestá, chýba 52 840 divákov. Pri MS pred deviatimi rokmi zavítalo na zápasy 741 690 divákov a priemer bol tiež najvyšší - 11 589.

16:40 - Fínsky hokejista Mikael Granlund bude chýbať Fínsku vo štvrtkovom štvrťfinále MS proti Švédsku v Ostrave. Od disciplinárnej komisie si totiž vyslúžil jednozápasový dištanc za zákrok na Švajčiara Andreu Glausera v utorňajšom dueli základnej skupiny. Granlund sa dopustil kroščeku do oblasti hlavy a krku, čím porušil pravidlo číslo 59, informovala o tom oficiálna webová stránka šampionátu.

16:16 - Dvomi gólmi v utorok v podvečer zostrelil český výber (4:3 pp) a rozosmutnil domácich fanúšikov, avšak kanadský útočník Dylan Cozens mal pre tamojšie publikum aj mužstvo len slová chvály. "Bola to určite jedna z najlepších atmosfér, v ktorej som kedy hral. Ich fanúšikovia boli úžasní. Česi hrali skvele, bola to tuhá bitka," uviedol s ôsmimi gólmi najlepší strelec šampionátu, ktorý sa presadil už v šiestom zápase po sebe.

14:54 - Slovenská hokejová reprezentácia postúpila do štvrťfinále MS v Česku, kde ich čaká štvrtkový zápas proti Kanade. Flashscore Správy na základe hodnotenia vybrali sedem najlepších hráčov tímu s dvojkrížom na hrudi. Viac v článku.

14:25 - Švédi rozdrvili Slovákov šiestimi gólmi v závere skupinovej fázy, ale ani jeden z nich nebol možno taký pekný ako ten, ktorý strelili porazení. Útočník Liberca Michal Ivan zakončil do prázdnej bránky skvelú kombináciu, pri ktorej si puk vymenili všetky členovia päťky.

14:12 - Najrýchlejším korčuliarom šampionátu je český útočník Jakub Flek. Medzinárodná hokejová federácia to oznámila vo svojej infografike. Útočník brnianskej Komety vyvinul v základných skupinách rýchlosť 38,99. Druhé a tretie miesto patrí Kanaďanovi Dylanovi Cozensovi a Američanovi Lukovi Hughesovi. 

12:45 - Štyria z 22 hráčov nezískali ani bod. Medzi útočníkmi to boli Marko Daňo a Viliam Čacho, ktorý však nastúpil len v jednom zápase. Z obrancov sa do kanadského bodovania nezapísali Andrej Golian a Peter Čerešňák. V hodnotení plus/mínus bol s ôsmimi pluskami najlepší Hudáček. Najhoršie v tejto štatistike obstáli Miloš Kelemen a Peter Cehlárik (obaja -3). Najvylučovanejší hráč tímu bol Kelemen s 10 trestnými minútami.

12:39 - Slovenský útočník Juraj Slafkovský odohral na scéne majstrovstiev sveta už 21. zápas. Keďže aj na tohtoročnom šampionáte stále nastupuje pod hlavičkou kategórie U20, tak sa dotiahol na druhé miesto v tejto historickej tabuľke. Viac v článku.

12:00 - Slováci boli v základnej časti na siedmom mieste v úspešnosti hry v oslabení (80,95 percenta), keď v početnej nevýhode inkasovali štyrikrát. So 76 trestnými minútami im patrila štvrtá priečka medzi najvylučovanejšími tímami na šampionáte. V úspešnosti využitia presiloviek figurujú na poslednej 16. priečke (4,35), keď z 23 početných výhod využili len jednu. V úspešnosti streľby patrila slovenskému tímu siedma pozícia (11,06 percenta).

11:45 - Samuel Hlavaj, ktorý odchytal štyri zápasy, vedie poradie brankárov podľa percentuálnej úspešnosti zásahov pred švédskou dvojicou Filip Gustavsson (93,02) a Samuel Ersson (92,50). V priemere inkasoval 1,93 gólu na zápas a proti Poľsku si pripísal čisté konto. Stanislav Škorvánek dosiahol v troch stretnutiach úspešnosť 83,75 percenta s priemerom 4,36 inkasovaného gólu na zápas. Do hry vôbec nezasiahol tretí brankár Matej Tomek.

11:32 - Medzi nahrávačmi sú na čele Boldy, Gaudreau a Josi s ôsmimi asistenciami, Juraj Slafkovský figuruje na spoločnom štvrtom mieste so siedmimi asistenciami. Martin Pospíšil je na 16. priečke v úspešnosti na vhadzovaniach, vyhral ich 57 a prehral 47 - jeho percentuálna úspešnosť tak dosiahla hodnotu 54,81. Líder je John Tavares z Kanady s úspešnosťou 76,00 percenta. V hodnotení +/- je najlepší Švéd Marcus Johansson s 11 plusovými bodmi, Hudáček je na spoločnom šiestom mieste o ôsmimi pluskami.

11:31 - Americký hokejista Matt Boldy je líder kanadského bodovania po skončení bojov v základných skupinách na MS v Prahe a Ostrave. V siedmich dueloch nazbieral 14 bodov za šesť gólov a osem asistencií. Zo Slovákov bol najproduktívnejší útočník Libor Hudáček, ktorý figuruje celkovo na jedenástej priečke s deviatimi bodmi (5+4).

Bodovaniu Slovákov kraľuje Hudáček.
Bodovaniu Slovákov kraľuje Hudáček.TASR

10:40 - "Mrzí nás, že sme nedokázali streliť viac gólov v úsekoch, v ktorým sme mali viac z hry. V presilovkách sme dvakrát nastrelili žŕdku. Druhý a tretí inkasovaný zásah nás zmrazili," vravel Peter Frühauf po strete so švédskym oponentom. Viac v článku.

10:07 - "Myslím si, že každý, kto hrá hokej, to má tak, že dokáže všetko hodiť za hlavu. Má tlačidlo, zresetuje to. Zápas máme za sebou. Môžeme sa poučiť z niektorých vecí, turnaj pokračuje," uviedol Peter Cehlárik po poslednom vystúpení Slovákov v skupine B. Viac v článku.

09:31 - "Neviem si to vysvetliť. Boli na inej úrovni. Musíme sa s tým zmieriť. Sme dosť rozumní, aby sme na to zabudli a neriešili to. USA sme nevenovali pozornosť, sústredili sme sa na seba. Žiaľ, nevyšlo to," hodnotil obranca Šimon Nemec duel Slovenska so Švédskom. Viac v článku.

09:00 - Svetový šampionát v hokeji už pozná zloženie štvrťfinálových dvojíc, v stredu je na programe deň voľna. Slovenský výber narazí vo štvrtok na silnú Kanadu, Švajčiari vyzvú Nemcov, domácich čaká protivník z USA a Švédi si zahrajú derby s Fínmi.