Z tábora súpera: V nominácii Kanady na MS aj víťazi Stanley Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Z tábora súpera: V nominácii Kanady na MS aj víťazi Stanley Cupu
Kanaďania skončili na posledných MS druhí.
Kanaďania skončili na posledných MS druhí.Profimedia
Na 20-člennej úvodnej súpiske hokejistov Kanady pre majstrovstvá sveta v Rige a Tampere sú aj víťazi Stanleyho pohára Milan Lucic (34) a Tyler Toffoli (31) z Calgary, ktorý je zároveň majstrom sveta z Prahy 2015, ako aj Sammy Blais (26) zo St. Louis.

Lucic a Blais sa predstavia v drese Kanady po prvýkrát. Debutovať budú aj brankár Samuel Montembeault a obranca Justin Barron z Montrealu, ako aj zadáci Ethan Bear z Vancouveru, Pierre-Olivier Joseph z Pittsburghu a MacKenzie Weegar z Calgary, Jake Walman s útočníkom Joeom Velenom z Detroitu a útočníci Peyton Krebs s Jackom Quinnom z Buffala, Lawson Crouse z Arizony, Cody Glass z Nashvillu, Scott Laughton z Philadelphie, Jake Neighbours zo St. Louis a talentovaný Adam Fantilli z Michiganskej univerzity.

Toffoli, ktorý v minulej sezóne NHL zaznamenal v 82 zápasoch 73 bodov za 34 zásahov a 39 asistencií, by mal byť jednou z ofenzívnych opôr.

Na tretie MS sa vydá Tyler Myers z Vancouveru, ktorý sa už predstavil v roku 2010 v Mannheime a Kolíne nad Rýnom a o štyri roky neskôr v Minsku. Forward Jack McBain z Arizony hral vlani na OH v Pekingu, rovnako ako gólman Devon Levi z Buffala, hoci zastával úlohu trojky.

Osemnásťročný Fantilli získal na prelome rokov zlato na domácich majstrovstvách sveta dvadsaťročných v Halifaxe. V prognózach pre júnový draft je na druhom mieste za krajanom Connorom Bedardom.

Tím vybral generálny manažér Doug Armstrong zo St. Louis s asistentmi Stevom Yzermanom z Detroitu a Shanom Doanom z Arizony. Mužstvo povedie obhajca strieborných medailí Andre Tourigny z Arizony.

Kanada sa od soboty 6. mája pripravuje v Budapešti, kde v utorok odohrá prípravný zápas proti Maďarsku. Do svetového šampionátu vstúpia "javorové listy" v piatok o 19:20 v Rige duelom s Lotyšskom. V pondelok 15. mája o 15:20 ich čaká súboj so slovenskou reprezentáciou. Skupinu B uzavrú 23. mája zápasom proti výberu Českej republiky.

Nominácia Kanady na MS:

Brankári: Devon Levi (Buffalo/NHL), Samuel Montembeault (Montreal/NHL),

Obrancovia: Ethan Bear, Tyler Myers (oba Vancouver/NHL), Justin Barron (Montreal/NHL), Pierre-Olivier Joseph (Pittsburgh/NHL), Jake Walman (Detroit/NHL), MacKenzie Weegar (Calgary),

Útočníci: Sammy Blais, Jake Neighbours (oba St. Louis/NHL), Lawson Crouse, Jack McBain (oba Arizona/NHL), Peyton Krebs, Jack Quinn (oba Buffalo), Milan Lucic, Tyler Toffoli (oba Calgary/NHL), Adam Fantilli (University of Michigan/NCAA), Cody Glass (Nashville/NHL), Scott Laughton (Philadelphia/NHL), Joe Veleno (Detroit/NHL).