Zlaté oslavy obrazom: Najlepšia sprcha v živote, prezidentovo nové Nagano i Pastov odkaz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlaté oslavy obrazom: Najlepšia sprcha v živote, prezidentovo nové Nagano i Pastov odkaz

Česko si po 14 rokoch užíva zlaté hokejové oslavy .
Česko si po 14 rokoch užíva zlaté hokejové oslavy .Profimedia
Bola to jazda, akú Česko dlhých 14 rokov nezažilo. Navyše s domácim publikom za chrbtom. Národný tím si došiel v Prahe pre 13. titul majstrov sveta a náležite ho oslávil. Priamo na ľade O2 arény sa hrdinovia "brodili zlatom", zatiaľ čo v kabíne došlo na príhovor prezidenta republiky Petra Pavla (62) aj vďaka z úst Davida Pastrňáka (28).

Trináste zlato

Moment, na ktorý český hokejový národ čakal dlhých 14 rokov. Davidovia Pastrňák a Kämpf vystrelili vo finále majstrovstiev sveta víťazstvo 2:0 nad Švajčiarskom a spustili mohutné oslavy...

Pasta la vista a Jágr

Keď stačí jedna dobrá rana... David Pastrňák svojím jediným gólom na turnaji vystrelil Česku zlato a zaslúžene si z rúk legendárneho Jaromíra Jágra prevzal cenu pre najlepšieho hráča finále.

Zlaté sklo

Ryhy, ktoré majú pripomínať ľad. Českí hokejisti sa krátko po prvotných oslavách nechali skrášliť novým šperkom - zlatou medailou zo skla.

Najkrajšia pieseň

Po ocenení sa kompletná družina (vrátane realizačného tímu) chytila okolo ramien a spoločne so zaplnenou O2 arénou si zaspievala tú najkrajšiu pieseň na svete...

Kapitán s trofejou

Po českej hymne prevzal kapitán Roman Červenka trofej pre majstrov sveta a ľad sa zmenil na "zlaté kúpalisko"...

Pastov odkaz

Fotky a oslavné jazdy s pohárom... Český tím sa následne presunul do kabíny, kde si pre fanúšikov schoval pár slov aj finálový hrdina Pastrňák. "Zdravím všetkých, veľmi ďakujeme za podporu. Vyhrali sme to hlavne pre vás," odkázala hokejovému národu hviezdna "88".

Červov prejav

Vzápätí si vzal slovo kapitán, ktorý už však hovoril priamo k svojim spoluhráčom. "Neskutočný turnaj, som na všetkých hrdý," povedal Červenka a hneď dodal: "Toto sa musí osláviť!"

Kto neskáče, nie je Čech...

Netrvalo dlho a česká kabína sa premenila na tribúny O2 arény: "Kto neskáče, nie je Čech..."

Najlepšia sprcha v živote

Svoju chvíľu s pohárom si užil aj hlavný strojca zlatého úspechu - tréner Radim Rulík, ktorého sprevádzalo hviezdne duo Martin Nečas, David Pastrňák.

Prezident Pavel

"Veľká gratulácia a veľká vďaka. Táto krajina také víťazstvo potrebovala ako soľ. Chýbalo nám nové Nagano a vy ste ho dnes priniesli," uviedol v príhovore k národnému tímu prezident Českej republiky Petr Pavel.