Slovenky na MS obsadili šieste miesto, turnaj ukončili prehrou so Švédkami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky na MS obsadili šieste miesto, turnaj ukončili prehrou so Švédkami

Reprezentantky Slovenska v poslednom zápase MS neuspeli.
Reprezentantky Slovenska v poslednom zápase MS neuspeli.IIHF
Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov podľahli švédskym rovesníčkam 1:4 v nedeľnom zápase o piate miesto na MS vo Švajčiarsku. O jediný gól Sloveniek sa v 60. minúte postarala Michaela Paulínyová (17). Informoval o tom portál Hockey Slovakia.

Švédsko - Slovensko 4:1

Zverenky hlavnej trénerky Gabriely Sabolovej obsadili šiestu pozíciu, čím vyrovnali historické maximum slovenského tímu na šampionáte tejto vekovej kategórie. 

Rovnako ako v prvom meraní síl v základnej skupine, aj druhý vzájomný zápas začali aktívnejšie švédske hokejistky. Severanky mali v úvodnej tretine streleckú prevahu a skóre otvorili po zaváhaní v slovenskej rozohrávke. V 7. minúte postupovala na Líviu Debnárovú osamotená dvojica súperiek a Ella Hellmanová pohodlne usmernila puk do siete.

Slovenky mohli rýchlo reagovať. V polovici prvej tretiny si vymenili puk Nela Lopušanová s Emou Tóthovou, ale druhá menovaná v gólovej príležitosti neskórovala. Vyrovnanie nepriniesla ani tvrdá strela Alexandry Mateičkovej od modrej čiary, ktorú na poslednú chvíľu vyrazila švédska brankárka Lovisa Lundströmová.

Výsledky tímu na turnaji.
Výsledky tímu na turnaji.Flashscore

Tóthová na začiatku druhej časti hry využila ľahkovážnosť Švédok v rozohrávke, získala puk, ale vo veľkej šanci neuspela. Naopak, súperky z nasledujúcich dvoch útočných akcií pridali dva góly. Najskôr sa z tesnej blízkosti presadila Jenna Rauniová a potom presne vypálila spomedzi kruhov Linnea Natt Och Dagová. Slovenky vyprodukovali v priebehu prostrednej dvadsaťminútovky až jedenásť striel, doplácali však na slabú efektivitu. Favoritky duelu v 31. minúte zvýšili na 4:0 zásluhou Anny Brenkleovej a krátko pred prestávkou nevyužili presilovku piatich proti trom.

Švédky v tretej tretine dlho kontrolovali hru a strážili si komfortný náskok. Slovenské reprezentantky sa však snažili o korekciu nepriaznivého výsledku. Po góloch volali najmä samostatné úniky Emy Lackovej a Gabriely Lačnej, ale vytúžené zníženie prišlo až v absolútnom závere stretnutia. Päť sekúnd pred koncom Lilien Beňáková v prečíslení dvoch proti jednej našla voľnú Michaelu Sophiu Paulínyovú a tá vydarenou kľučkou prekonala Lundströmovú.