Slovenky zdolali Švajčiarky, dva body Lopušanovej. Poznajú štvrťfinálového súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenky zdolali Švajčiarky, dva body Lopušanovej. Poznajú štvrťfinálového súpera

Lopušanová sa dvomi bodmi postarala o triumf proti Helvétkam.
Lopušanová sa dvomi bodmi postarala o triumf proti Helvétkam.Profimedia
Slovenské hokejistky budú hrať na MS hráčok do 18 rokov vo štvrtkovom štvrťfinále proti Fínsku. Rozhodli o tom stredajším víťazstvom nad domácim Švajčiarskom 2:1 po predĺžení v závere základnej B-skupiny. Vďaka prvému triumfu na turnaji sa umiestnili na 3. mieste pred Helvétkami a v súboji o štvrťfinále ich čaká Fínsko, druhý tím A-skupiny. Švajčiarky budú hrať s Kanaďankami, ktoré skupinu ovládli po suverénnych výsledkoch a celkovým skóre 29:1 v troch zápasoch. .

Švajčiarsko - Slovensko 1:2 po predĺžení

Slovenky začali zápas aktívne a v šiestej minúte išli do vedenia. Juríková v prečíslení dvoch proti jednej prihrala Lopušanovej, ktorá otvorila skóre - 0:1. V závere prvej časti sa domáce hráčky dostali k tlaku počas presilovky, ale brankárka Debnárová podržala slovenské družstvo. Slovenky mohli v druhej časti zvýšiť náskok, no nepomohli im k tomu ani dve presilovky.

Konečná tabuľka.
Konečná tabuľka.Flashscore

V 31. vyrovnala Inkampová a v ďalšom priebehu riadneho hracieho času dominovali brankárky. Slovenky rozhodli o víťazstve v 62. minúte, keď obrankyňa Krákorová zužitkovala prihrávku Lopušanovej - 1:2.