Mladé Slovenky čakajú MS vo Švajčiarsku, v nominácii aj Lopušanová

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mladé Slovenky čakajú MS vo Švajčiarsku, v nominácii aj Lopušanová

Lopušanová budí pozornosť svojím talentom.
Lopušanová budí pozornosť svojím talentom.Vlci Žilina
Slovenská ženská hokejová reprezentácia do 18 rokov v závere tohto týždňa odštartuje účinkovanie na svetovom šampionáte vo švajčiarskom Zugu. V nedeľu napoludnie nastúpi družstvo trénerky Gabriely Sabolovej (46) proti rovesníčkam z USA. Ešte pred cestou do dejiska šampionátu absolvuje od utorka do štvrtka záverečný tréningový kemp v Bratislave.

Mladé Slovenky sa stretli na Zimnom štadióne Vlada Dzurillu v utorok. Vo finálnej nominácii na majstrovstvá sveta figuruje 22 hokejistiek. Väčšina dievčat pôsobí v domácej ženskej súťaži, ale v kádri sa nachádzajú aj hráčky so skúsenosťami z nadnárodnej EWHL a štyri legionárky.

Posilami zo Severnej Ameriky sú útočníčky Nela Lopušanová s Michaelou Sophiou Paulínyovou a brankárka Lívia Debnárová. Defenzívu vystužila Alexandra Mateičková z fínskej ligy. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Majstrovstvá sveta hráčok do 18 rokov vo Švajčiarsku sa začnú v sobotu 6. januára. Slovenky odohrajú prvý zápas v základnej B-skupine v nedeľu o 12:00 proti favorizovaným Američankám. V pondelok o 16:00 vyzvú Švédky a v stredu o 16:00 si zmerajú sily so Švajčiarkami. Všetky tímy majú istotu účasti vo štvrťfinále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 11. januára.

Program stretnutí Slovenska.
Program stretnutí Slovenska.Flashscore

Nominácia SR 18 ženy na záverečnú prípravu v Bratislave a MS vo Švajčiarsku:

Michaela Feníková (HC Slovan Bratislava), Liana Tomaštíková (HC Slovan Bratislava), Bianka Kostková (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Hana Krákorová (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Soňa Kubaniová (do 4. 1.) (HC Slovan Bratislava/HC ŠKP Bratislava), Lenka Karkošková (HC Slovan Bratislava/MMHK Nitra), Ema Tóthová (HC ŠKP Bratislava/HK Lokomotíva Nové Zámky), Lilien Beňáková (HK Brezno/ŽHK Poprad), Bianka Masláková (MHK Dolný Kubín/ŽHKm Zvolen)

Nela Tischlerová (HC Košice/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Kristína Taricsová (HK Lokomotíva Nové Zámky/HC Spišská Nová Ves), Lívia Nogová (MHK-Martin/MHK Dolný Kubín), Sandra Halušková (MHK-Martin/HK Spartak Dubnica), Mariana Sumegová (ŽHK Poprad), Tatiana Blichová (HC Prešov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Ema Lacková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC Prešov), Alica Juríková (HC Topoľčany)

Nikola Komlošová (MŠKM Trebišov/ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Gabriela Lačná (HC Bulls Vranov/ŽHK Michalovce), Alexandra Mateičková (RoKi Rovaniemi/Fín.), Michaela Sophia Paulínyová (Ontario Hockey Academy/Kan.), Nela Lopušanová (Bishop Kearney/USA), Lívia Debnárová (Winchendon School/USA)