Lopušanová už zarezáva v USA: Bol to môj sen, tvrdo som pracovala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lopušanová už zarezáva v USA: Bol to môj sen, tvrdo som pracovala

Lopušanová si zvyká na nový život.
Lopušanová si zvyká na nový život.Profimedia
Slovenská hokejistka Nela Lopušanová (15) bude v novej sezóne pôsobiť v americkom tíme Bishop Kearney Selects a v zámorí si musí čo najrýchlejšie zvyknúť na nový život. Okrem iného aj na záujem zámorských novinárov.

Mladá tínedžerka zaujala hokejový svet svojím talentom, v zámorí ohúrila odborníkov počas januárových MS hokejistiek do 18 rokov, a to i zásahom známym ako "Michigan goal". Ten je pomenovaný po Mikeovi Leggovi z Michiganu, ktorý sa ako prvý presadil po takomto zakončení počas turnaja NCAA v roku 1996. 

Lopušanovej zásah sa stal na stanici ESPN hitom a preslávil ju nielen v Amerike. Slovenskej hokejistke sa počas sledovania tréningu na jej novej strednej škole prihovoril okoloidúci. "Prepáčte, som Craig Severo a môj syn navštevuje rovnakú školu ako vy. Nie je možnosť každý deň vidieť takého šikovného športovca a povedať si, wow, ste naozaj dobrá. Vitajte v Rochestri," uviedla agentúra AP.

Nela vstala, potriasla Severovi rukou, zdvorilo sa poďakovala a potom sa usadila späť na svoje miesto vedľa spoluhráčky Finley McCarthyhovej. "Páči sa mi, keď niekto príde len s tým, že chce fotku alebo niečo iné. Je to naozaj dobrý pocit a posúva ma to k lepšej práci," vravela.

Slovenka podnikla svoju prvú cestu do Severnej Ameriky, aby rozvíjala svoje herné schopnosti a získať chce aj vysokoškolské štipendium. "Bol to môj sen a naozaj som na tom tvrdo pracovala. Dúfala som, že sa sem dostanem. Teraz som tu. Je to dobrý pocit," povedala Lopušanová.

Katolícka stredná škola získala za sedem rokov od svojho založenia výbornú povesť a jej program pre rozvoj mladých hráčok patrí v Severnej Amerike medzi najlepšie. Medzi absolventky patrí obrankyňa amerického národného tímu Caroline Harveyová, ktorá v marci vyhrala šampionát NCAA s Wisconsinom a o mesiac neskôr získala zlatú medailu na MS.

Na súpiske Bishop Kearney Selects je päť hokejistiek, ktoré sa zúčastnili na nedávnom kempe hráčok do 18 rokov v USA a aj reprezentačná brankárka Českej republiky Michaela Hešová. "Sme veľmi nadšení a poctení, že je Nela našou súčasťou. Myslím si, že je tiež nadšená z toho, že môže byť jednou z členiek tímu a môže sa každým dňom rozvíjať," povedala šéfka dievčenského tímu Cari Coenová.

Talentovaná Slovenska je fanúšička Patricka Kanea, bývalej opory Chicaga. Tridsaťštyriročný útočník pôsobil vlani v New Yorku Rangers. V tíme Selects má Lopušanová práve číslo 88, ktoré nosí aj hviezda NHL.

"Bolo prekvapujúce počuť, že mala len 14 rokov, keď som ju videl v záberoch. Vyzerala ako najlepšia hráčka na ľade. Je pekné vidieť takú vášeň a niekoho, kto tak miluje túto hru," vyjadril sa Kane.