Finiš MSJ, čaro FA Cupu, Vlhovej snaha o hetrik a Lopušanová pod drobnohľadom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finiš MSJ, čaro FA Cupu, Vlhovej snaha o hetrik a Lopušanová pod drobnohľadom

Vlhová sa pokúsi o tretí triumf v slovinskom stredisku.
Vlhová sa pokúsi o tretí triumf v slovinskom stredisku.TASR
Flashscore Správy prinášajú prvé vydanie Víkendových tipov v roku 2024. Nemôžu v nich chýbať hokejové šampionáty, pričom jeden sa končí a druhý aj so slovenskou účasťou vrátane Nely Lopušanovej (15) sa začína. Petra Vlhová (28) sa vracia do obľúbenej Kranjskej Gory a v Anglicku sa do popredia v najbližších dňoch dostáva FA Cup.

Vyvrcholenie MSJ (piatok 15:00 a 19:30)

Po 12 mesiacoch sa v boji o cenné kovy na majstrovstvách sveta juniorov opäť stretnú USA a Švédsko, lenže tentokrát v inej pozícii. Zatiaľ čo v roku 2023 išlo o bronz, ktorý si zobrali Spojené štáty americké, teraz pôjde o zlato. Výber spoza Atlantiku získal doposiaľ v tejto vekovej kategórii päť titulov, severania dva. Švédi by radi domáci šampionát ukončili víťaznou bodkou, no miernymi favoritmi sú v súboji od 19:30 zámorskí hokejisti. 

Ešte predtým, od 15:00, uvidíme zápas o 3. miesto. V ňom si skrížia sily krajiny, ktoré odišli z ostatných dvoch turnajov so striebrom. Česi (2023) môžu získať v ére samostatnosti druhý bronz, pričom vo štvrťfinále vyradili Kanadu - tá chýba medzi štyrmi najlepšími prvý raz od roku 2019. Fíni (2022) si môžu v histórii uchmatnúť tretiu priečku po desiatykrát. 

3. kolo FA Cupu (piatok až pondelok)

Najstaršia klubová súťaž, ktorá vznikla v roku 1871, pokračuje tretím kolom. Svoju cestu začínajú kluby z Premier League, na ktoré vo väčšine prípadov čakajú celky z nižších líg, pričom často dochádza k prekvapeniam, ktoré mnohí nazývajú aj ako čaro FA Cupu. 

Najväčšiu pozornosť však bude v 3. kole pútať nedeľňajší stret dvoch ašpirantov na titul medzi anglickou elitou. O 17:30 si zmerajú sily Arsenal a Liverpool

Titul obhajuje Manchester City, ktorý privíta doma v nedeľu o 15:00 Huddersfield. Program prvých zápasov (v prípade remízy sa nepredlžuje, ale nasleduje odveta) ukončí v pondelok o 21:15 regionálny súboj medzi Wiganom a neúspešným finalistom z ostatného ročníka Manchestrom United

V akcii môžu byť aj slovenskí brankári - Martin Dúbravka (Sunderland vs. Newcastle, sobota 13:45), Marek Rodák (Fulham vs. Rotherham, piatok 20:30) a Marko Maroši (Shrewsbury vs. Wrexham, nedeľa 15:00).

Obrovský slalom a slalom (sobota a nedeľa od 9:30/12:30)

Petra Vlhová obhajuje v Kranjskej Gore slalomové víťazstvá z rokov 2020 a 2022. O hetrik sa bude snažiť až v nedeľu, keď je na programe najtočivejšia disciplína. Ešte predtým, v sobotu, sa môžu fanúšikovia alpského lyžovania tešiť na obrovský slalom.

Američanka Mikaela Shiffrinová je najväčšia favoritka víkendu, v obrovskom slalome ju môžu potrápiť predovšetkým Talianka Federica Brignoneová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. Pred sobotou má Shiffrinová v celkovom poradí Svetového pohára na konte 900 bodov, náskok na druhú Brignoneovú je na úrovni 263 bodov, Vlhová stráca 328. V slalome je rodáčka z Liptova druhá o 105 bodov za zámorskou pretekárkou.

Hokejové MS hráčok do 18 rokov (od soboty)

Očakáva sa, že najbližšie dni strhne pozornosť na svoju stranu Nela Lopušanová. Stále iba 15-ročná hokejistka bude líderka Sloveniek na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov, ktoré sa začínajú v sobotu. Na šampionáte pred 12 mesiacmi nazbierala Lopušanová 13 bodov (9+4) v piatich súbojoch. 

Aj teraz sa budú mladé Slovenky, ktoré naposledy obsadili šieste miesto, spoliehať na výkony geniálnej hokejistky, tá od tejto sezóny pôsobí v zámorí. Reprezentantky spod Tatier odštartujú turnaj v nedeľu od 12:00 proti USA, pokračovať budú v pondelok so Švédskom o 16:00 a základnú skupinu uzavrú súbojom so Švajčiarskom v stredu o 16:00. Nasledovať bude štvrťfinále, v ktorom sa budú chcieť vyhnúť najväčším favoritkám podujatia z Kanady.