Bol šťastný, hoci to tak nevyzeralo. Nemec o prvom góle v NHL: Pri strele som nerozmýšľal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bol šťastný, hoci to tak nevyzeralo. Nemec o prvom góle v NHL: Pri strele som nerozmýšľal

Pomyselné bremená opadli rýchlo. Nemec má za sebou úvodný gól i asistencie v NHL.
Pomyselné bremená opadli rýchlo. Nemec má za sebou úvodný gól i asistencie v NHL.Profimedia
Slovenský obranca Šimon Nemec (19) má na svojom konte prvý gól v zámorskej NHL. Debutový zásah v najlepšej lige sveta má zároveň prívlastok víťazný, keďže vďaka nemu New Jersey porazilo Seattle.

Seattle - New Jersey 1:2

Premiérová trefa Šimona Nemca v NHL padla v 30. minúte, keď dostal spätnú prihrávku od Jespera Bratta a neobsadený vystrelil z medzikružia "z prvej". Jeho tím ustál tlak v úplnom závere vrátane nastrelenej žŕdky od Vincea Dunna jedenásť sekúnd pred sirénou a vyhral piaty z predošlých šiestich duelov. Seattle, naopak, okúsil prehru už šiestykrát v rade. 

Nemec mal okrem gólu aj plusku a gól strelil zo svojej jedinej strely na bránku. Veľkou oporou Devils bol brankár Akira Schmid, ktorý z 38 striel pustil za svoj chrbát len jeden puk.

"Pri strele som nerozmýšľal. Vypálil som a padlo to tam. Bol som šťastný, hoci to tak možno nevyzeralo. Prvý gól si človek zapamätá do konca života. Mám veľkú radosť," citoval oficiálny portál profiligy slová Nemca, ktorého výkon opäť vyzdvihol tréner Lindy Ruff.

"Ďalší vydarený zápas. Dokázal si nájsť správnu pozíciu a zakončiť, skvelá strela. Ukázal aj niekoľko ďalších ofenzívnych manévrov. Jeho hokejový cit a schopnosť správneho rozhodovania sa mi páčia."

Dvojka draftu 2022 nastupuje od úvodného súboja v NHL v prvom defenzívnom páre po boku Švajčiara Jonasa Siegenthalera. Slovákov ice-time klesol po prvý raz tesne pod hranicu 20 minút (19:42), predtým bol o dve, respektíve tri minúty väčší.

"Som rád za takú porciu minút, je to pre mňa dobré, neočakával som to. Tréneri mi veria, cítim sa tu výborne a snažím sa len podať najlepší výkon," vravel Nemec pre sociálne siete New Jersey. "Dúfam, že tu zostanem najbližšie týždne či mesiace. Uvidíme, čo sa stane," ukončil rozhovory po zápase skromne bek, ktorý 20. narodeniny oslávi 15. februára 2024.