Nemec sa zaradil do elitnej sedmičky, jeho spoluhráč Hughes stanovil nový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemec sa zaradil do elitnej sedmičky, jeho spoluhráč Hughes stanovil nový rekord

Nemec zažil dvojbodovú premiéru.
Nemec zažil dvojbodovú premiéru.Profimedia
Hokejisti najslabšieho tímu zámorskej NHL San Jose Sharks zvíťazili v noci na sobotu na ľade New Jersey Devils. Naplno zabodovali v treťom z uplynulých štyroch stretnutí a dotiahli sa na Chicago. Obe mužstvá na dne Západnej konferencie majú na konte 14 bodov. V súboji dvoch najhorších mužstiev východu prehrala Ottawa v Columbuse a pripísala si tretí nezdar v sérii.

Šimon Nemec si vo svojom prvom stretnutí v NHL pripísal dve asistencie. Zo súčasných obrancov v lige si na úvod svojej kariéry viac ako bod zapísalo sedem zadákov. Strelci gólov vo farbách Devils vyťažili v strete so San Jose zo striel slovenského obrancu dva presné zásahy - prvý pokus Nemca sa pred bránku Sharks odrazil od zadného mantinelu, druhý od betónu gólmana Kähkönena.

Jack Hughes rozvlnil sieť raz a po 17 vystúpeniach sezóny má na konte už 30 kanadských bodov. Iba dvaja hráči z USA sa na rovnakú métu dokázali dostať rýchlejšie - Pat LaFontaine a Kevin Stevens, obaja v sezóne 1992/93. V histórii Devils sa však zaradil na vrchol. Túto hranicu sa mu totiž podarilo dosiahnuť najrýchlejšie, doterajší rekord držal Paul Gardner s 21 zápasmi.

O úvodnú ranu San Jose sa postaral Jacob MacDonald, asistovali mu Mario Ferraro a Ty Emberson. Iba druhýkrát v histórii klubu sa stalo, že do kanadského bodovania sa pri jednom góle zapísali traja obrancovia. "Žraloci" dali najviac gólov v jednom zápase od 2. apríla, keď ich proti Arizone zaznamenali sedem.