Boston vyrovnal historický rekord NHL, Fehérváry si vytvoril nové maximum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Boston vyrovnal historický rekord NHL, Fehérváry si vytvoril nové maximum

Bruins zaknihovali veľmi cenný zápis.
Bruins zaknihovali veľmi cenný zápis.Profimedia
Maximálna porcia zápasov NHL prepisovala históriu. Prvýkrát v dejinách zámorskej profiligy sa stalo, že sa za jeden deň odohralo 16 duelov a v akcii bolo všetkých 32 tímov. O významný míľnik sa postaral aj káder Bostonu, na nízku minutáž sa nemohol sťažovať Martin Fehérváry (23).

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4:3

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 1:5

V Detroite sa stretli celky, ktoré si svoje sily zmerali po tretí raz v sezóne. Predchádzajúce dva duely boli na gólové korenie štedré - prvý ponúkol deväť a druhý jedenásť presných zásahov. V oboch prípadoch sa tešili Red Wings, no tentoraz ťahali za kratší koniec.

Penguins sa nechcú vzdať svojej šance na prienik do play-off. Túto nádej im tentoraz živil najmä trojbodový Sidney Crosby s bilanciou 2+1, ktorý sa týmto počinom dostal na métu 1 500 kanadských bodov v NHL. Pittsburghu patrí v Centrálnej divízii piata priečka a na postupové miesto číslo štyri stráca iba jediný bod.

Dallas Stars - Vegas Golden Knights 2:1 sn

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 1:6

Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 5:4 pp

Arizona hostila súboj kádrov, ktoré už dlhodobo nemôžu pomýšľať na vyraďovacie boje. Rovnako ako ich posledný zápas, tak aj tento muselo rozhodnúť až predĺženie. Súčasťou štvrtej útočnej línie domácich bol slovenský útočník Miloš Kelemen a jeho herný čas jemne presiahol hranicu deviatich minút. Po vyrovnaní skóre v poslednej minúte základnej hracej doby sa v nasledujúcej časti duelu tešili z víťazného gólu hostitelia, autorom bol Barret Hayton.

Columbus Blue Jackets - New York Rangers 0:4

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 7:4

Tampa s istotou účasti v play-off zavítala na ľad Ottawy, ktorý prehrala ostatné štyri merania síl. Domáci káder už s postupom ďalej počítať nemôže, no nebránilo mu to v zdolaní silného protivníka.

Najproduktívnejší protagonisti, trojbodoví Hedman i Stamkos, sa síce našli v drese hostí, z výhry sa ale netešili. Erik Černák si odkrútil 18 minút a 38 sekúnd. Senators druhýkrát po sebe dokázali tomuto oponentovi nastrieľať sedem presných zásahov, naposledy ho pokorili pomerom 7:2. Pre tím Lightning to bol tretí neúspech v rade. Nezabudnuteľný okamih zažil Jegor Sokolov, ktorý zaknihoval svoj prvý gólový zápis v NHL.

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 7:1

Washington Capitals - Florida Panthers 2:4

Výrazne sa trápiaci Washington privítal Floridu, ktorá si najlepším možným spôsobom drží šancu na play-off. Panthers zdolali svojho hostiteľa a bolo to ich šieste víťazstvo po sebe. Úplne odlišnú situáciu zažíva domáci tím, keďže prehral deväť z posledných desiatich súbojov.

Členom prvej obrannej dvojice Capitals bol Martin Fehérváry, na ľade strávil 26 minút a 19 sekúnd, čím si vytvoril nové individuálne maximum v NHL. Slovákovo mužstvo si však sezónu vo vyraďovačke nepredĺži.

New York Islanders - Philadelphia Flyers 4:0

Winnipeg Jets - Nashville Predators 2:0

Boston Bruins - New Jersey Devils 2:1

V Bostone sa proti sebe postavili celky z vrchných poschodí Východnej konferencie a o všetkom podstatnom sa rozhodlo už do siedmej minúty stretnutia. Tento časový úsek stačil na to, aby sa domáci zapísali do histórie NHL - pripísali si 62. triumf sezóny, čím vyrovnali doterajší rekord.

Pod týmto úspechom svieti výrazný podpis českého útočníka Pavla Zachu, ktorý sa postaral o oba gólové momenty hostiteľa. Prítomný bol v drese Devils aj Tomáš Tatar, v prvom útoku odohral niečo cez 14 minút. Nezastaviteľní Bruins nazbierali v aktuálnom ročníku už 129 bodov a pýšiť sa môžu postom lídra súťaže.

Počet bodov Bostonu Bruins
Počet bodov Bostonu BruinsFlashscore

Minnesota Wild - St. Louis Blues 5:3

Seattle Kraken - Chicago Blackhawks 7:3

Vancouver Canucks - Calgary Flames 3:2 sn

Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3:4