Calgary s Ružičkom nezvíťazilo, 9-gólovú prestrelku v New Yorku rozuzlil Hughes

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Calgary s Ružičkom nezvíťazilo, 9-gólovú prestrelku v New Yorku rozuzlil Hughes
Jack Hughes hýril aktivitou i bodmi.
Jack Hughes hýril aktivitou i bodmi.Profimedia
Program NHL si tentoraz odškrtol iba dva súťažné strety. Adam Ružička (24) nemal v Columbuse dôvod na radosť, v New Yorku sa gólovo presadili bratia Hughesovci. K triumfu New Jersey prispel najmä starší z dvojice súrodencov.

Columbus - Calgary 3:1

Blue Jackets s jednou výhrou na konte nastupovali do svojho štvrtého tohtosezónneho vystúpenia, pre Flames to bolo stretnutie s poradovým číslom päť. Nationwide Arena privítala na tomto zápase 16 276 divákov.

Pritomných dvihla zo sedadiel bitka Sillingera s Kadrim v 10. minúte, po ktorej si obaja šli oddýchnuť na trestnú lavicu. Skóre sa prvýkrát menilo až v druhej perióde, otvoril ho Kuraly. Priaznivci sa veľkých gólových hodov nedočkali.

V tretej tretine zaujal bilanciou 1+1 Werenski, ktorý v 58. minúte pečatil podobu konečného rezultátu zásahom do prázdnej bránky. Domáci tak pokračujú v kolísavej forme - od začiatku ročníka striedajú prehry s víťazstvami. Ružička si v druhom útoku hostí odkrútil vyše 18 minút.

NY Islanders - New Jersey 4:5 pp

Devils po dvoch prehrách pricestovali na klzisko Islanders, ktorí svoje dva doterajšie súboje premenili na plný počet bodov. Na začiatku októbra sa oba celky stretli aj v prípravnom dueli, v ktorom predviedli 11-gólový koncert. Niečo podobné si prichystali aj tentoraz.

Zásluhou Nelsona sa ako prví do vedenia dostali domáci, bolo to však naposledy, čo sa mohli pochváliť náskokom. Minútu pred záverom úvodného dejstva vyrovnal počas presilovky Toffoli a ďalší presný zásah pridal už po 21 sekundách druhej tretiny. Pri tomto góle mu asistoval Jack Hughes, ktorý onedlho prihrával aj na presnú ranu svojho brata Lukea.

Columbus zakaždým dokázal vyrovnať, no odpovedať na aktivitu súpera vedel hlavne starší zo súrodencov Hughesovcov. K dvom asistenciám najprv pridal gól na 4:3 a v predĺžení sa napokon postaral aj o rozhodujúci moment. Američan sa teda blysol štatistikou 2+2 a značne prispel k triumfu New Jersey.