Carlsson s hetrikom ešte pred začiatkom platnosti zmluvy, séria Nylandera pokračuje

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carlsson s hetrikom ešte pred začiatkom platnosti zmluvy, séria Nylandera pokračuje

Carlsson na trojgólové vystúpenie dlho nečakal.
Carlsson na trojgólové vystúpenie dlho nečakal.Profimedia
Švédsky hokejista Leo Carlsson (18) strelil v noci na sobotu svoj prvý hetrik v NHL. Dočkal sa ho už vo svojom deviatom profiligovom zápase, ani jeho tri góly však nezabránili prehre Anaheimu s Philadelphiou. Úžasnú formu má jeho krajan William Nylander (27), ktorý pomohol k víťazstvu Toronta po nájazdoch dvoma gólmi a asistenciou a natiahol svoju bodovú sériu od začiatku sezóny už na 14 zápasov.

Carlsson sa v poslednom súboji presadil dvakrát v presilovke a raz v rovnovážnom stave hráčov. "Alex Killorn mi dal dve skvelé prihrávky. Po tej druhej som mal úplne odkrytú bránku, bolo to pekné. Spoluhráči ma nachádzali, neviem, či ma hľadali zámerne, alebo sa snažili iba prihrať práve tomu, kto je voľný. Ešte si naplno neuvedomujem, čo som dokázal, pravdepodobne si to zajtra užijem viac," povedal pre nhl.com.

Švédsky nováčik sa stal vo veku 18 rokov a 319 dní najmladším hráčom v histórii Ducks, ktorý dal v zápase aspoň dva góly. Je iba 19. hokejistom v ligových dejinách, ktorý strelil hetrik pred dovŕšením 19 rokov.

"Je úžasný. Bude v tejto lige hviezdou, mohol streliť aj päť gólov. Pár ďalších šancí nevyužil, no aj tak je hviezdny hokejista," uviedol na adresu talentovaného mladíka tréner "káčerov" Greg Cronin.

Carlsson má pred sebou kľúčový desiaty duel v NHL, ktorý definitívne odštartuje platnosť jeho nováčikovskej zmluvy. Stal sa šiestym najmladším hráčom v NHL s hetrikom za uplynulých 30 rokov, celkovo je 16. najmladší autor hetriku. V klubovej histórii dokázali pred ním streliť tri góly v jednom stretnutí iba dvaja iní nováčikovia - Bobby Ryan a Sam Steel. 

Gólom prispel k výhre Philadelphie center Sean Couturier, ktorý natiahol svoju bodovú šnúru v zápasoch proti Anaheimu už na deväť stretnutí. Je to najdlhšia aktívna bodová séria hráča v NHL proti jednému tímu. Tréner Flyers John Tortorella odkoučoval svoj 1479. zápas v NHL a na ôsmom mieste historického poradia sa vyrovnal Darrylovi Sutterovi.

Nylander natiahol svoju bodovú sériu od štartu sezóny už na 14 duelov. Celkovo v nich nazbieral 21 bodov (9+12). Proti Calgary skóroval v presilovke i oslabení. "Je momentálne jeden z najlepších hráčov na svete. Vždy, keď sa dotkne puku, stane sa niečo nebezpečné. Myslím si, že každý to vidí. Ide svojou hrou príkladom a všetci hráči ho nasledujú," vyjadril sa na adresu Nylandera spoluhráč z Toronta Max Domi.

Švédsky útočník napodobnil Connora McDavida (17-zápasová šnúra za Edmonton v sezóne 2021/22), obaja sú jediní aktívni hráči, ktorým sa podarila minimálne 14-bodová séria na začiatku ročníka.