Černák asistoval, rozdal najviac hitov, ale hrozí mu koniec. Krok od postupu je Carolina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Černák asistoval, rozdal najviac hitov, ale hrozí mu koniec. Krok od postupu je Carolina
Černák získal v treťom súboji aktuálneho ročníka play-off prvý bod, na prvú výhru to nestačilo.
Černák získal v treťom súboji aktuálneho ročníka play-off prvý bod, na prvú výhru to nestačilo.Profimedia
Slovenský obranca Erik Černák (26) a jeho Tampa Bay sú krok od vypadnutia v 1. kole play-off NHL. Po presťahovaní sa série na vlastný ľad prehrali Lightning s Floridou tentokrát 3:5. Panthers majú k dobru tri mečbaly, prvý z nich v noci zo soboty na nedeľu. Hrozba konca sezóny visí po troch stretnutiach aj nad hokejistami New Yorku Islanders.

Tampa Bay - Florida 3:5

/stav série 0:3/

Hneď päť hráčov hostí zaknihovalo v zápase po dva body, dvojgólovým strelcom však bol iba Matthew Tkachuk. Ten skóre otváral a zároveň aj zatváral. Domáci nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek, zásah Cirelliho v početnej výhode bol odvolaný po trénerskej výzve.

Tampa Bay otočila priebeh dvomi gólmi v rozpätí dvoch minút a dvanástich sekúnd, keď sa presadili Steven Stamkos a Tyler Motte, avšak šnúra troch trief po sebe znamenala ďalší obrat - v podaní Floridy na 4:2.

Černák si pripísal sekundárnu asistenciu na záverečný zásah Lightning, ale k vyrovnaniu to nestačilo. Rodák z Košíc odohral 20:28 minúty, raz vystrelil na bránku, rozdal 11 hitov (najviac v celom stretnutí), jeden pokus súpera zablokoval, raz puk stratil i získal.

V prípade, že víťazi Stanley Cupu z rokov 2004, 2020 a 2021 prehrajú aj štvrtý zápas, bude Černák k dispozícii pre slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Česku.

NY Islanders - Carolina 2:3

/stav série 0:3/

Góly obrancov Brenta Burnsa, Dmitrija Orlova a útočníka Sebastiana Aha do času 27:14 vyhnali z bránkoviska Newyorčanov Iľju Sorokina s úspešnosťou zákrokov 78,60 %. Na jeho miesto prišiel Semjon Varlamov, ktorý síce z ôsmich striel neinkasoval, ale jeho spoluhráči sa ku comebacku nenadýchli.

Carolinu podržal Dán Frederik Andersen, ktorý chytil 29 z 31 koncoviek pri úspešnosti 93,50 %. Jediný dvojbodový muž súboja bol s dvomi asistenciami Andrej Svečnikov. Hurricanes majú k dispozícii prvý postupový mečbal v sobotu o 20:00 SEČ zhodne v UBS Arene.