Slováci v zámorí: Prvý gól Fehérváryho, Repčík i Kmec hrajú o finále, skvelé čísla Urbana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Prvý gól Fehérváryho, Repčík i Kmec hrajú o finále, skvelé čísla Urbana
Fehérváry strelil prvý gól v play-off.
Fehérváry strelil prvý gól v play-off.Profimedia
Už všetky zámorského hokejové súťaže prehupli svoj program do play-off, kde je v hre stále viacero slovenských hokejistov. Flashscore Správy mapujú, ako sa im darilo v uplynulom týždni.

NHL

V profilige odštartovalo play-off, do ktorého sa dostali iba dvaja slovenskí hokejisti. Obranca Martin Fehérváry dal v úvodnom zápase série proti NY Rangers prvý gól Washingtonu vo vyraďovačke po dvoch rokoch a zároveň to bol jeho premiérový bod v play-off, avšak Capitals prehrali a neuspeli ani v druhom stretnutí.

V ňom bol bratislavský rodák vylúčený a zapísal si aj mínusový bod. Najskôr odohral 23:40 a potom 21:01. Erik Černák takisto prehráva. Jeho Tampa Bay dva razy podľahla Floride zhodne 2:3. V prvom dueli odohral 18:40 a mal jednu plusku, v druhom zaznamenal mínusku, raz bol vylúčený a na ľade strávil necelých 22 minút.

AHL

Marián Studenič sa stal najproduktívnejším slovenským hráčom základnej časti, získal 44 bodov (15+29), pričom v posledných dvoch dueloch dva razy bodoval. Pavol Regenda nazbieral dokopy 34 bodov (19+15) a keďže San Diego nepostúpilo do play-off, tak ide na MS do Česka.

Miloš Kelemen vylepšil o dva body minulú sezónu, tú aktuálnu ukončil s 32 bodmi (1+1). Jeho spoluhráč Patrik Koch ich mal pätnásť (1+15) a k tomu pridal 97 trestných minút. Ich Tucson vstúpil do vyraďovačky prehrou proti Calgary.

Martin Chromiak v úvodnom stretnutí play-off nenastúpil, v základnej časti zaznamenal 32 bodov, čo je o štyri viac ako naposledy. Adam Sýkora svoju prvú kompletnú sezónu v zámorí obohatil o 23 bodov (8+15). Ročník však nekončí, keďže Hartford rovnako čaká play-off.

Jakub Demek po mesačnom zranení stihol posledný duel základnej časti, ten bol pre neho posledným v sezóne. V 55 vystúpeniach mal šestnásť bodov. Dvanásťbodový Samuel Kňažko si s Clevelandom zahrá play-off, ale na súpera si ešte musí počkať, keďže tento tím je nasadený rovno do osemfinále.

Martin Mišiak debutoval v AHL za Rockford proti Chicagu, raz vystrelil. Samuel Honzek dvakrát nastúpil v závere základnej časti za Calgary, v oboch prípadoch bol pri prehre proti Abbotsfordu. Zaknihoval dve mínusky. Maroš Jedlička za Colorado do hry nezasiahol.

OHL

Dalibor Dvorský má po sezóne, keďže jeho Sudbury vypadlo v druhom kole play-off s North Bay hladko 0:4. Mladý center zaznamenal počas základnej časti 88 bodov (45+43) v 52 zápasoch, počas vyraďovačky pridal ďalších desať (3+7). Rovnako tak končí aj Filip Mešár, avšak šancu pred MS podľa všetkého nedostanú.

Popradský odchovanec takisto vypadol v druhom kole, jeho Kitchener nestačil na London podobne 0:4. Mešár mal v desiatich dueloch až 16 bodov (1+15) a do konca tejto fáze patril k úplnej špičke produktivity. V rámci základnej časti nazbieral 52 bodov (19+33), absolvoval 45 duelov.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec sa teší z druhého postupu v play-off, keďže jeho Prince George najskôr vyradil Spokane (4:0) a následne aj Kelownu (4:1). Cougars narazia v semifinále na Portland. Samotný mladý bek zatiaľ v play-off nazbieral päť bodov (3+2).

QMJHL

Peter Repčík a jeho Drummondvile postúpili do semifinále, vyradili Sherbrooke s Františkom Dejom. Prvý menovaný slovenský útočník v tejto sérii nazbieral štyri body (2+2), druhý nebodoval, no päťkrát bol vylúčený na dve minúty. Voltigeurs v boji o finále vyzvú Victoriaville.

USHL

Najproduktívnejší slovenský hráč základnej časti Juraj Pekarčík a jeho Dubuque vyhrávajú v druhom kole play-off proti Youngstownu 3:1. Mladíkovi výborne vyšiel hlavne druhý duel, v ktorom strelil gól a pridal tri asistencie. Celkovo má na konte päť bodov (1+4).

Green Bay hrá v sérii proti Muskegonu 2:2. Libor Nemec zaznamenal dve asistencie v úvodnom stretnutí, potom nebodoval. Jeho spoluhráč brankár Adam Gajan nastúpil v play-off zatiaľ do štyroch duelov, dvakrát vyhral. Priemerne inkasuje 2,83 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov je 89,3 %.

Za Muskegon odchytal všetky štyri vystúpenia spomínanej série Šichabutdin Gadžijev, pričom raz udržal čisté konto. Okrem toho priemerne inkasoval 1,76 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov je 92,4 %.

Daniel Alexander Jenčko v drese Yougstownu v sérii s Dubuque vychádza bodovo naprázdno, v predošlej mal tri asistencie. Fargo napriek tomu, že Peter Cisár nebodoval, prešlo v prvom kole cez Tri-City hladko 3:0 na zápasy. Sioux City vyhral sériu proti Lincolnu 3:0 na zápasy.

Všetky stretnutia odchytal Samuel Urban a má skvelé čísla. Priemerne inkasuje iba 1,64 gólu na zápas, pričom si drží úspešnosť zákrokov na úrovni 93,3 %.