Černák dôležitým mužom pri oslabeniach, Anaheim ťažil z hetriku Vatrana

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černák dôležitým mužom pri oslabeniach, Anaheim ťažil z hetriku Vatrana

Černák sa z víťazstva netešil.
Černák sa z víťazstva netešil.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom (26) prehrali v noci na pondelok v zámorskej NHL na ľade Ottawy 2:5. Prvý triumf v sezóne vybojoval Anaheim, ktorý aj zásluhou hetriku Franka Vatrana (29) zdolal Carolinu 6:3.

Ottawa - Tampa Bay 5:2

Ottawu potiahol k víťazstvu trojbodový Brady Tkachuk (2+1), ktorý zažil svoj druhý dvojgólový zápas v sezóne. Skóre otvoril Vladimir Tarasenko, pre ktorého to bol prvý presný zásah v drese Senators, pridal k nemu aj jednu asistenciu. Brankár Joonas Korpisalo vychytal prvé víťazstvo za Ottawu, predviedol 22 úspešných zákrokov.

Za Tampu zasa prvýkrát nastúpil Matt Tomkins, v ligovej premiére zneškodnil 33 z 37 striel. Hosťom citeľne chýbal kanonier Steven Stamkos, ktorého vyradilo zranenie v dolnej časti tela. Posudzovať sa bude na dennej báze. V drese Lightning zaznamenal Tanner Jeannot gól a asistenciu.

Černák nastúpil v tretej obrannej dvojici "bleskov", počas 17:28 min. na ľade si pripísal mínusový bod a bodyček. Bol najviac vyťažovaný hráč v oslabeniach, odohral v nich 2:52 minúty.

Anaheim - Carolina 6:3

Hráči Anaheimu si pripísali prvé víťazstvo pod vedením nového trénera Grega Cronina. Ducks mali výborný štart, viedli 3:0 i 4:1, Hurricanes sa potom dokázali priblížiť na rozdiel jedného gólu, no "káčeri" v závere spečatili triumf dvomi gólmi do prázdnej bránky.

Opäť tak vyhrali svoj prvý domáci zápas v ročníku, podarilo sa im to už v ôsmej sezóne v sérii. Výrazne im k tomu pomohol Vatrano, ktorý sa tešil zo štvrtého hetriku v profiligovej kariére.

Cam Fowler prispel k úspechu gólom a asistenciou, Ryan Strome a Mason McTavish zhodne dvomi asistenciami a svoj premiérový gól v NHL strelil ruský obranca Pavel Minťukov. Carolina v treťom zápase sezóny prvýkrát pocítila chuť prehry, nestačili jej ani dva góly Teuva Teräväinena.