Černákova Tampa s víťazným štartom do sezóny, príbehom noci bodový zápis Bedarda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Černákova Tampa s víťazným štartom do sezóny, príbehom noci bodový zápis Bedarda

Aktualizované
Černák bol súčasťou tretej obrany.
Černák bol súčasťou tretej obrany.Profimedia
Hokejisti Tampy Bay v zostave so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v úvodnom zápase nového ročníka NHL nad Nashvillom 5:3. Udalosťou noci bola súťažná premiéra Connora Bedarda, 18-ročný center Chicaga si pripísal asistenciu, ktorou prispel k triumfu Blackhawks na ľade Pittsburghu 4:2.

Tampa - Nashville 5:3

"Blesky" potiahli k víťazstvu dvojgóloví strelci Nick Paul a Nikita Kučerov, prvý menovaný navyše zaznamenal aj jednu asistenciu. V 51. minúte strelil v presilovke za stavu 3:3 kľúčový gól, keď skóroval z dorážky po strele Michaila Sergačova.

"Máme v tíme viacero skvelých hráčov, ja sa im iba snažím posielať puky. Mojou úlohou je stáť pred bránkou, cloniť gólmanovi, nájsť si pred ním priestor a využiť to, čo sa naskytne," uviedol Paul pre nhl.com.

Brayden Point sa na výhre podieľal tromi asistenciami. Jonas Johansson, ktorý nahradil v bránke zraneného Andreja Vasilevského, vykryl v prvom zápase v drese Lightning 28 z 31 striel súpera. Černák nastúpil v tretej obrannej dvojici "bleskov" po boku novej posily Calvina de Haana, za 19:20 min vyslal dve strely na bránku a rozdal až šesť bodyčekov - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade.

Hráči Tampy využili dve z piatich početných výhod. "Pred prvým stretnutím máte v sebe množstvo emócií. Viem, že je to iba jeden zápas z 82, no na tom úvodnom, navyše domácom, je niečo špeciálne. Chalani chceli zanechať dobrý dojem," poznamenal tréner Tampy Jon Cooper. 

Pittsburgh - Chicago 2:4

Udalosťou úvodnej noci bola ligová premiéra Bedarda, tohtoročnej draftovej jednotky. Kanadského mladíka považujú v zámorí za generačný talent a hokejová verejnosť dychtivo očakávala, ako si bude počínať vo svojom prvom štarte v NHL, v ktorom sa navyše postavil proti svojmu detskému vzoru Sidneymu Crosbymu.

Bedard sa napokon tešil z víťazstva, na ktorom mal svoj podiel - v 36. minúte asistoval pri góle Ryana Donata, ktorým naštartoval obrat z 0:2 na 4:2, odohral 21:29 min a prezentoval sa piatimi strelami. Hlavnými strojcami triumfu boli Dickinson a Foligno - zaznamenali zhodne gól a asistenciu, Corey Perry dvakrát asistoval.

Vegas - Seattle 4:1

Obhajcovia titulu Golden Knights otvárali nový ročník NHL na vlastnom ľade, v ich zápasovej zostave sa slovenský útočník Jakub Demek napokon nepredstavil. Domáci vykročili za výhrou už v prvej tretine, po ktorej viedli 2:0. Krátko po štarte druhého dejstva bol ich náskok už trojgólový.

Hostia síce dokázali znížiť, no v predposlednej minúte spečatil triumf Vegas do prázdnej bránky Eichel. Dvojbodovými protagonistami duelu sa stali Stephenson a Stone. Prvý menovaný zaknihoval presný zásah a asistenciu, kapitán víťazného mužstva si pripísal dve gólové prihrávky.