Dallas sa doma ani raz nepresadil, Vegas je jediný krok od boja o Stanley Cup

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dallas sa doma ani raz nepresadil, Vegas je jediný krok od boja o Stanley Cup
Stars stoja pred náročnou úlohou.
Stars stoja pred náročnou úlohou.Profimedia
Finále Západnej konferencie prišlo napísať svoju tretiu kapitolu do Dallasu, kde však domáci vyšli gólovo naprázdno. Golden Knights si pripísali dôležitý triumf, čím výrazne zvýšili svoje šance na boj o najcennejšiu trofej.

Dallas Stars - Vegas Golden Knigts 0:4 / stav série: 0:3

Hostiteľ tretieho duelu konferenčného finále nezískal u svojho súpera ani bod. Zmeniť to chcel na vlastnom klzisku, plán mu ale nevyšiel. Vegas svojmu oponentovi nedovolilo skórovať, zvíťazilo aj do tretice a vybojovalo si postupové mečbaly.

Domáce ambície hneď z úvodu narušil presným zásahom po 71 sekundách Marchessault. Vzápätí to s razanciou prehnal kapitán Dallasu Jamie Benn, za krosček mu bol udelený 5-minútový trest a v zápase skončil. Dlhú početnú výhodu využili Stars až takmer na jej konci, keď ich náskok zvýšil Barbašev. Tretí úder pridal o pár chvíľ Carrier a do šatní sa šlo za stavu 0:3.

Gólovú bodku duelu a definitívu víťazstva hostí dal v 29. minúte Pietrangelo. Oporou zisku tretieho bodu v sérii bol aj brankár Adin Hill, ktorý kryl všetkých 34 streleckých pokusov. Štvrté pokračovanie zatiaľ jednoznačných bojov je na programe v piatok 26. mája od 2:00.