Ďalší Slovák v NHL. Arizona povolala do prvého tímu Kocha

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší Slovák v NHL. Arizona povolala do prvého tímu Kocha

Koch v drese národného tímu.
Koch v drese národného tímu.TASR
Slovenský hokejista Patrik Koch (26) sa stal súčasťou prvého tímu NHL Arizona Coyotes. Klub o tom informoval na sociálnej sieti X.

Obranca prežíva medzi profesionálmi v Amerike prvú sezónu, ktorú doteraz strávil v drese Tucsonu Roadrunners v AHL. Odohral 14 stretnutí s bilanciou jedného gólu a troch asistencií. Koch pôsobil v minulom ročníku vo Vítkoviciach, za ktoré nastúpil na 46 zápasov základnej časti a zaznamenal 12 bodov za tri góly a deväť asistencií. V play-off odohral ďalších 16 duelov s bilanciou 2+2. Zahral si aj na MS v Rige a Tampere, kde Slovensko obsadilo 9. priečku 

Jeho výkony v najvyššej českej súťaži neušli pozornosti predstaviteľov Arizony, ktorí s ním podpísali ročný nováčikovský kontrakt. "Patrik je súťaživý, defenzívny obranca. Zdobí ho dobrá práca s pukom. Už roky je členom obrany v slovenskej reprezentácii," uviedol vtedy generálny manažér Bill Armstrong.

V Arizone pôsobí aj útočník Miloš Kelemen, ktorý absolvoval debut vlani. Ak sa Koch objaví na ľade, pôjde o premiéru tretieho Slováka v prebiehajúcom ročníku najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete po Martinovi Pospíšilovi (Calgary) a Šimonovi Nemcovi (New Jersey). Arizona najbližšie nastúpi v noci zo štvrtka na piatok proti Philadelphii.