Draisaitl sa vo Vegas blysol 6 gólmi, Nemec má na dosah Gáboríkov zápis z roku 2014

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Draisaitl sa vo Vegas blysol 6 gólmi, Nemec má na dosah Gáboríkov zápis z roku 2014

Nemec vo farbách Edmontonu páli ostrými.
Nemec vo farbách Edmontonu páli ostrými.Profimedia
Leon Draisaitl (27) potvrdil vynikajúcu streleckú formu aj v druhom zápase semifinále Západnej konferencie NHL, v ktorom hokejisti Edmontonu vyhrali na ľade Vegas 5:1 a vyrovnali stav série na 1:1. Nemecký útočník po štvorgólovej explózii z prvého duelu pridal v noci na nedeľu ďalšie dva zásahy a zapísal sa do histórie súťaže.

Draisaitl sa stal prvým hráčom v NHL, ktorý strelil v bojoch o Stanley Cup šesť gólov v priebehu dvoch stretnutí. Na konte má v ôsmich dueloch nadstavby už 13 presných zásahov, čo naposledy dokázal Jari Kurri tiež v drese Oilers v roku 1985.

Ak mu forma vydrží a Oilers sa prebojujú ďalej, v základoch sa môže triasť aj rekord NHL v počte gólov za play-off jednej sezóny. S 19 ranami ho držia Reggie Leach (Philadelphia Flyers), ktorý na to v roku 1976 potreboval 16 súbojov a Kurri v roku 1985 strelil 19 gólov v 18 meraniach síl. Draisaitl má na dosah viacero hráčov so 14 gólmi, medzi nimi aj Mariána Gáboríka, ktorý to v drese LA Kings dokázal v roku 2014.

Rodák z Kolína nad Rýnom skóroval v piatich stretnutiach za sebou a bodoval v každom z doterajších ôsmich zápasov play-off, celkovo natiahol sériu už na deväť duelov. V súčte základnej časti a vyraďovačky zaknihoval v sezóne už 38 gólov v početnej výhode a vyrovnal rekord Maria Lemieuxa z ročníka 1988/89.

Zápisov do histórie spravil Draisaitl viac, okrem iného sa stal len druhým hráčom, ktorý dal v nadstavbe počas prvých piatich stretov na ľade súpera osem gólov. Pred ním to ako dovtedy jediný dokázal Frederick “Cyclone” Taylor v roku 1918 v drese Vancouver Millionaires.

K Draisaitlovi sa v druhom zápase pridal aj kapitán Connor McDavid, dvakrát sa presadil a pridal aj asistenciu. V šiestom dueli po sebe nazbieral viac ako jeden bod a ako prvý hráč v NHL zaznamenal dve takéto série (pozn.: minulý rok mal sedem multibodových zápasov v rade.)

Dôležitým článkom v presilovkách Oilers je aj obranca Evan Bouchard, ktorý strelil druhý gól a pridal asistenciu. V tohtoročných bojoch o Stanley Cup si zapísal už 12. presilovkový bod (3+9), čo je klubový rekord, prekonal zápis Chrisa Prongera.