Gólostroj Draisaitl opäť úradoval, víťazstvo Oilers režíroval historickým zápisom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólostroj Draisaitl opäť úradoval, víťazstvo Oilers režíroval historickým zápisom

Nemecký útočník je vo skvelej forme.
Nemecký útočník je vo skvelej forme.Profimedia
Pozornosť sveta NHL opäť raz pútala známa dvojica vo farbách Edmontonu. O čosi viac sa rozprávalo o Leonovi Draisaitlovi (27), ktorý si niečo zo svojho streleckého umenia nechal aj do vyraďovacích duelov a vytvoril nový rekord.

Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 1:5 / stav série: 1:1

Po desaťgólovej prestrelke, ktorá skončila v prospech domáceho mužstva, bolo na programe pokračovanie série medzi Vegas a Edmontonom. Hostia sa na svoj ľad nechceli vrátiť bez bodu a v druhom dueli šli od začiatku za výhrou.

Oilers sa už v prvom dejstve presadili štyrikrát, z čoho dva presné zásahy smerovali k menu Leon Draisaitl. Pre Nemca to bol piaty duel za sebou, v ktorom dokázal skórovať a stal sa prvým hráčom v dejinách NHL so šiestimi gólmi v úvodných dvoch stretnutiach série. Celkovo v aktuálnej nadstavbe zaknihoval už 13 rán do čierneho.

Dvomi presnými ranami ho v súboji doplnil hviezdny kolega Connor McDavid, zaznamenal aj jednu asistenciu. Tromi gólovými prihrávkami sa nenechal zahanbiť Zach Hyman. Z každého zápasu tohtoročného play-off si aspoň jeden kanadský bod odniesol obranca Evan Bouchard. Nebolo to inak ani tentoraz a na svojom konte má bilanciu 3+11