Efektná zadovka Slafkovského pri góle kapitána, New Jersey pretrhlo šnúru prehier

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Efektná zadovka Slafkovského pri góle kapitána, New Jersey pretrhlo šnúru prehier

Slafkovský si rozšíril osobné konto.
Slafkovský si rozšíril osobné konto.Profimedia
Program zápasov zámorskej profiligy ponúkol v akcii štyroch Slovákov. Víťazstvo zaknihoval iba Šimon Nemec (20) s New Jersey, ktoré nevzdáva svoju snahu o prienik do play-off. Do kanadských štatistík sa zo slovenskej štvorice zapísal iba Juraj Slafkovský (19).

Pittsburgh - Tampa 5:4

Penguins bojujúci o play-off privítali v PPG Paints Arene Tampu, ktorá už má istotu účasti vo vyraďovacej časti. V druhej obrane Lightning strávil na ľade 15:30 min obranca Černák, k svojmu menu nasmeroval plusový bod a rozdal štyri hity. Vo farbách domácich sa našli traja trojbodoví hráči - Jevgenij Malkin potiahol mužstvo dvoma gólmi a jednou asistenciou, Michael Bunting zaknihoval presný zásah a dve gólové prihrávky a Erik Karlsson odišiel s bilanciou 0+3.

Pittsburgh po 40 minútach viedol 4:1, no o náskok prišiel v priebehu desiatich minút tretieho dejstva. O víťazný gól hostiteľa sa postarala vyššie spomínaná trojica - Malkin a Karlsson prihrávali, Bunting sa presadil. V drese hostí sa tromi asistenciami prezentovali Kučerov a Hedman. Víťazom merania síl patrí vo Východnej konferencii posledná postupová priečka

Montreal - Toronto 2:4

Káder Maple Leafs už vie, že sa predstaví v bojoch o Stanley Cup. Od tohto cieľa sú však Canadiens veľmi ďaleko. Nočný duel oboch celkov ponúkol presné zásahy iba v prostrednej časti. Prvé štyri boli z produkcie domácich, v ktorých drese sa presadil aj Auston Matthews, čím sa dostal na hranicu 100 kanadských bodov.

Pri znížení Suzikiho na 1:4 prišla chvíľa Juraja Slafkovského, ten svojmu kapitánovi prihral efektnou zadovkou takmer cez celú šírku útočného pásma. Tešiť ho tak mohol iba 45. získaný individuálny bod. Montreal je vo Východnej konferencii na 15. priečke, Toronto je piate.

Ottawa - New Jersey 3:4

Po sérii troch prehier sa Devils opäť pripomenuli v bitke o vyraďovačku. Z klziska mužstva Senators si odniesli víťazstvo, o ktorom už tesne po polovici zápasu rozhodol Hischier. Ešte predtým sa ale z bránky Ottawy porúčal gólman Joonas Korpisalo, ktorý z deviatich pokusov inkasoval trikrát a v 17. minúte bol vystriedaný.

Hostí potiahol trojbodový obranca Brendan Smith (1+2). Nemec sa objavil v tretej defenzívnej dvojici, bez individuálneho zápisu si odkrútil 19:14 min. New Jersey tak z 13. miesta stráca na ôsmy Pittsburgh päť bodov.

Calgary - Edmonton 2:4

Flames pred domácimi fanúšikmi podľahli Edmontonu a šesť duelov pred koncom základnej časti strácajú na postupové priečky nedostihnuteľných 19 bodov. Triumf hostí režíroval Ryan Nugent-Hopkins, ktorý bol pri troch góloch svojho tímu - na dva prihrával a posledný sám strelil do prázdnej bránky. Vo farbách Calgary sa v rámci prvého útoku predstavil Pospíšil, pripísal si herný čas s hodnotou 10:48 min. Oilers získali istotu play-off už deň pred týmto stretnutím, teraz ju potvrdili plným bodovým ziskom.

Ďalšie výsledky:

Boston - Florida 3:2 pp

Chicago - Dallas 3:2

Minnesota - Winnipeg 2:4

San Jose - St. Louis 3:2 pp

Columbus - Philadelphia 6:2

NY Islanders - Nashville 2:0

Los Angeles - Vancouver 6:3