Fehérváry s návratom po zranení, chuť z 200. zápasu mu skazilo 10-bodové trio Edmontonu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry s návratom po zranení, chuť z 200. zápasu mu skazilo 10-bodové trio Edmontonu

Slovák je späť na ľade.
Slovák je späť na ľade.Profimedia
Pre slovenských fanúšikov zámorského hokeja bol udalosťou noci návrat Martina Fehérváryho (24). Obranca Washingtonu sa po desať duelov trvajúcej pauze vrátil do zostavy Capitals a čakalo ho zápasové jubileum. Náladu mu ale pokazila najmä produktívna trojica hráčov Edmontonu.

Edmonton - Washington 7:2

Fehérváry nútene pauzoval od 18. februára, keď nedohral víťazný duel s Montrealom. Hneď v jeho úvode totiž nešťastne spadol za bránkou a odvtedy laboroval so zranením v dolnej časti tela. Po takmer mesiaci sa opäť vrátil do ostrej akcie. Jeho 200. štart v základnej časti NHL ale nemal víťaznú príchuť. Capitals totiž v Rogers Place podľahli domácim Oilers.

Pohľad na strelcov Edmontonu z prvej tretiny naznačil, kto bude diktovať tempo duelu. O réžiu stretnutia sa starali Draisaitl s gólom a tromi asistenciami, hetrikový Hyman a McDavid s bilanciou 1+2. Elitní útočníci tak dohromady zaznamenali 10 bodov. Dvomi gólovými prihrávkami svojim kolegom úspešne sekundovali Bouchard a Nugent-Hopkins.

Slovenský bek vo farbách hostí sa predstavil v prvej obrannej dvojici, na ľade strávil 17:15 min a pripísal si dva mínusové body. Mužstvo z hlavného mesta USA sa tak naďalej snaží o prienik do najlepšej osmičky Východnej konferencie. Edmontonu patrí na západe piata priečka.

Ďalšie výsledky:

St. Louis - Los Angeles 3:1

Winnipeg - Nashville 2:4

Vancouver - Colorado 3:4 pp