Fehérváry si zahrá v play-off. Slafkovský sa so sezónou rozlúčil dvomi bodmi, Tatar skóroval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Fehérváry si zahrá v play-off. Slafkovský sa so sezónou rozlúčil dvomi bodmi, Tatar skóroval
Slafkovský zaknihoval v druhej sezóne NHL celkovo 50 bodov v 82 dueloch.
Slafkovský zaknihoval v druhej sezóne NHL celkovo 50 bodov v 82 dueloch.Profimedia
Štyria slovenskí hokejisti boli v akcii v noci na stredu v kanadsko-americkej NHL. Pre Juraja Slafkovského (20) sa sezóna definitívne skončila ziskom gólu a asistencie, naopak, Martin Fehérváry (24) si ročník predĺži v play-off.

Montreal - Detroit 4:5 sn

Slafkovský sa so sezónou rozlúčil gólom a asistenciou, ani tie však na triumf proti Detroitu nestačili. Rodák z Košíc odohral takmer 23 minút (22:55), trikrát vypálil na bránku, rozdal hit, jeden pokus zablokoval a dvakrát získal puk. Druhý ročník v NHL ukončil s 50 bodmi (20 gólov a 30 asistencií) v 82 dueloch základnej časti.

Detroit zároveň na diaľku bojoval o posledné postupové miesto vo Východnej konferencii predovšetkým s Washingtonom. Red Wings mali rovnaký počet bodov ako Capitals (91), o ich nepostupe rozhodol menší počet triumfov po riadnom hracom čase (32 verzus 27).

Philadelphia - Washington 1:2

Hráči Washingtonu mali všetko vo vlastných rukách, stačilo im zvíťaziť a boli by v play-off. Tak sa aj stalo, víťazné trefy hostí zaknihovali Alexander Ovečkin a T.J. Oshie, ktorý za stavu 1:1 trafil prázdnu bránku.

Bolo to z dôvodu, že aj Philadelphia mala šancu na play-off, potrebovala však zvíťaziť a veriť v prehry protivníkov vrátane Capitals. Nestalo sa, pre Flyers sa ročník skončil.

Martin Fehérváry strávil na ľade 27:02 minúty (druhý najvyťaženejší muž stretnutia), pripísal si dva plusové body, zakončenie, dva bodyčeky a päť zablokovaných koncoviek. Na Washington spoločne so slovenským obrancom čaká v 1. kole play-off víťaz Východnej konferencie - New York Rangers

Winnipeg - Seattle 4:3

Tomáš Tatar sa po jednozápasovej odmlke vrátil do zostavy Seattlu a strelil gól, keď vyrovnával v prvej tretine na 1:1. Celkovo odohral 12:37 minúty, do štatistík si pripísal aj plusku, dva bodyčeky, stratu i zisk puku. Kraken boli bez šance na vyraďovačku už dlhšie, čaká ich ešte jeden duel. 

Vancouver - Calgary 4:1

Bez bodu zostal Martin Pospíšil, keď v kanadskom súboji prehral s Calgary na ľade Vancouveru. Pospíšilov ice-time sa zastavil na čísle 15:26, urastený útočník trikrát vystrelil, rozdal tri hity a bol aj vylúčený na dve minúty za podrazenie.

Ako Canucks, tak aj Flames majú pred sebou posledný súboj základnej časti. Vancouver ešte bojuje o celkové víťazstvo v Západnej konferencii - potrebuje však poraziť Winnipeg a dúfať, že Dallas nezíska proti St. Louis ani bod. 

Ďalšie zápasy:

Boston - Ottawa 1:3

Columbus - Carolina 6:3

Florida - Toronto 5:2

Vegas - Chicago 3:1