Nemec má po sezóne, Černák s druhým gólom v ročníku, Fehérváry zabojuje o play-off

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemec má po sezóne, Černák s druhým gólom v ročníku, Fehérváry zabojuje o play-off
Nemec si vo vyraďovačke NHL nezahrá.
Nemec si vo vyraďovačke NHL nezahrá.Profimedia
Základná časť zámorskej profiligy sa blíži k svojmu koncu, jej víťazmi sa stali hokejisti New Yorku Rangers a získali tak Prezidentskú trofej. Istotu predstavenia sa v play-off má Erik Černák (26), ktorý proti Buffalu zaknihoval svoj druhý sezónny gól. O nadstavbu sa ešte pobije Fehérváryho (24) Washington. Šimon Nemec (20) pôsobenie v aktuálnej sezóne NHL ukončil prehrou.

Detroit - Montreal 5:4 pp

Juraj Slafkovský odohral 20:28 min, nebodoval a na diaľku tak nepomohol svojmu krajanovi Fehérvárymu z Washingtonu. Práve s kádrom Capitals totiž Detroit zvádza boj o prienik do vyraďovacej časti. Hostia z Montrealu pritom vyhrávali 2:0 aj 4:1, no 77 sekúnd pred treťou sirénou domáci vyrovnali zásluhou Lucasa Raymonda a šlo sa do predĺženia.

Vo štvrtej časti merania síl sa opäť presadil Raymond a rozhodol o dôležitom triumfe Red Wings. Tí sa v tabuľke Východnej konferencie nachádzajú na ôsmej priečke s počtom 89 bodov, rovnako je na tom aj spomínaný Washington. Obom rivalom ostáva pred play-off už len jeden duel.

New Jersey - NY Islanders 1:4

Ligový ročník 2023/24 sa pre Šimona Nemca v NHL skončil. Devils odohrali posledný súboj základnej časti a so sezónou sa rozlúčili domácou prehrou s tímom Islanders. Víťazný zásah padol už v 17. minúte, keď na 2:0 pre hostí upravoval Palmieri. Ten napokon obstál s bilanciou 1+1, totožný zápis dosiahol aj jeho kolega Nelson.

Slovenský obranca si pri sezónnej derniére pripísal herný čas 19:34 min. Jeho mužstvo ukončilo svoju snahu na 13. priečke Východnej konferencie, oponent z New Yorku skončí na pozícii číslo sedem a zahrá si nadstavbu.

Tampa - Buffalo 2:4

Pôsobenie v aktuálnej sezóne uzavreli aj Sabres, ktorí si z ľadu Tampy uchmatli víťazstvo. Pri prehre domácich sa gólovo presadil Erik Černák, bola to preňho len druhá trefa v ročníku. Znamenala však len zníženie na vtedajších 2:3 a body nepriniesla. Košičan si odkrútil 19:04 min a podľa hodnotiaceho systému Flashscore získal známku 8. Lightning sa na play-off naladia zápasom na domácom klzisku proti Torontu.

Washington - Boston 2:0

Capitals po nie tak dávnej šnúre šiestich prehier nemohli pripustiť ďalšie zaváhanie. Pred vlastnými fanúšikmi ukážkovo zabojovali o účasť v play-off, keď zdolali silný káder Bostonu. Druhým najviac vyťaženým hráčom zo strany hostiteľa bol Martin Fehérváry s takmer 26 minútami. Triumf Washingtonu zariadili presnými zásahmi Carlson a Dowd. 

Celok z hlavného mesta v poslednom súboji základnej časti vyzve Philadelphiu, s ktorou sa v prebiehajúcej sezóne stretol iba raz a prehral po samostatných nájazdoch. Konkurenta v boji o miestenku do play-off z Detroitu čaká ďalší stret s Montrealom.

Ďalšie výsledky:

Pittsburgh - Nashville 4:2

NY Rangers - Ottawa 4:0

Edmonton - San Jose 9:2

Los Angeles - Minnesota 1:3