Fehérváry zase raz bodoval, Slafkovský opäť v mínuse a jeden Slovák zostal na tribúne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváry zase raz bodoval, Slafkovský opäť v mínuse a jeden Slovák zostal na tribúne

Slafkovský zaznamenal tretí duel po sebe, v ktorom mal záporné číslo v štatistike +/-.
Slafkovský zaznamenal tretí duel po sebe, v ktorom mal záporné číslo v štatistike +/-.Profimedia
Opäť raz slovenská noc bez víťazstva v NHL. Martin Fehérváry (24) síce bodoval, ale z tímového hľadiska to dopadlo rovnako ako s Jurajom Slafkovským (19).

Montreal - Ottawa 1:4

Juraj Slafkovský so spoluhráčmi prehrali tretí duel v rade, keď v bitke kanadských tímov nestačli na Ottawu. Jednotka draftu 2022 strávila na ľade necelých 18 minút (17:54), no pripísala si len dva mínusové body, jednu strelu na bránku, blok, stratu i zisk puku. 

Gólman hostí Joonas Korpisalo zneškodnil 24 z 25 pokusov Canadiens, čím si vyslúžil úspešnosť 96 %. Žiaden hráč v dueli nemal na konte viac ako bod. Senators sa zároveň vďaka triumfu dostali z dna tabuľky Východnej konferencie, keď bodovo dobehli Columbus.

Minnesota - Washington 5:3

Ani Martin Fehérváry sa nemohol tešiť na konci stretnutia po tom, čo jeho Washington nezachytil úvod a v Minnesote prehrával už 0:3, respektíve 1:5.

Hoci slovenský obranca asistoval na prvý zásah svojho celku, aj on nazbieral dve mínusky, zakončenie a dva hity. S ice-timeom 20:07 minúty bol druhým najvyťaženejším mužom Capitals, pričom bodoval v treťom súboji z ostatných štyroch súbojov.

Calgary - St. Louis 3:4

Absencia Martina Pospíšila sa pre zranenie v hornej časti tela očakávala, no za Calgary sme už dlhú dobu videli v zostave aspoň jedného Slováka, avšak pri prehre nebol ani Adam Ružička, ktorý zostal iba na tribúne.

Flames viedli v druhej časti hry 3:1, lenže celkovo tri asistencie Nicka Leddyho a dva zásahy do čierneho od Brandona Saada dostali do výhody Blues. Víťazná trefa pritom prišla iba 48 sekúnd pred koncom. 

Philadelphia - Tampa Bay 3:6

Pre zranenie nenastúpil ani dlhšie zranený obranca Tampy Bay Erik Černák, no jeho spoluhráči zažili vydarený súboj, keď zvíťazili vo Philadelphii. Leví podiel má na tom Nikita Kučerov, ktorý zaznamenal hetrik (uzavrel ho gólom do prázdnej bránky 11 sekúnd pred koncom) a asistenciu. Lightning sa po 48 odohraných súbojoch priblížili Flyers na rozdiel jediného bodu vo Východnej konferencii (55 vs. 56).

Ďalšie výsledky: 

Detroit - Dallas 4:5

NY Islanders - Vegas 2:3

Edmonton - Columbus 4:1

Anaheim - Buffalo 4:2

San Jose - NY Rangers 3:2 pp