Kuriózny vlastný gól Malkina. Toto som videl len na videu, reagoval Kerfoot

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kuriózny vlastný gól Malkina. Toto som videl len na videu, reagoval Kerfoot

Malkin si vybral slabšiu chvíľku.
Malkin si vybral slabšiu chvíľku.Profimedia
Zámorská profiliga bola v noci na utorok svedkom kuriózneho gólu. V zápase Arizony s Pittsburghom rozvlnil sieť ruský útočník Jevgenij Malkin (37), no radosť z toho nemal. Puk totiž poslal do vlastnej bránky.

Za stavu 3:2 pre Coyotes signalizoval hlavný arbiter, že bude vylučovať domáceho hráča. Brankár Penguins Tristan Jarry vykorčuľoval na striedačku a na ľad naskočil šiesty hráč hostí. V tom momente si vzal puk Kris Letang a chystal sa založiť protiútok. Prihral Malkinovi, ktorý stál kúsok od vlastnej svätyne, no ruský útočník nespracoval puk ideálne, a ten vzápätí skončil v bránke.

Gól pripísali Lawsonovi Crousemu, ktorý ho mal na hokejke ako posledný domáci hokejista, no v čase, keď puk prešiel za bránkovú čiaru, nebol paradoxne už ani na ľade. "Keď sa na to pozriete, moja prihrávka smerovala do rohu. Nešlo to do siete, ale mal by som to vedieť vyriešiť lepšie. Asi som nemal prihrávať dozadu, keď tam nebol brankár. Myslím, že sa z toho poučím," povedal Letang pre zámorské médiá.

Hokejisti Pittsburghu po tomto kurióznom zásahu zalomili rukami, Sidney Crosby si dal hlavu do dlaní. Domáci naopak nechceli veriť, ako ľahko prišli ku dvojgólovému vedeniu v zápase"Videl som takéto veci len na videu, nikdy som nebol pri tom ako hráč. Je to šialené," povedal Alexander Kerfoot z Arizony.

Tento gól sa zapísal aj do jednej kurióznej štatistiky. Coyotes mali v zápase tri presilové hry, no protivník im v nich nedovolil ani raz vystreliť na bránku. Bolo to prvýkrát v histórii NHL, čo tím strelil gól pri početnej výhode súpera bez toho, aby predtým nevystrelil ani raz v presilovej hre.

Malkin si ale pripísal aj asistenciu pri góle Crosbyho, bol to dôležitý moment pre oboch. Ruský útočník zaznamenal svoj 1267. bod v základnej časti (486+781) a posunul sa na 39. miesto v historickej tabuľke produktivity vedľa Jeana Ratelleho. Pre kapitána Pittsburghu to bol 577. gól v profilige a na 21. priečke historického poradia zopakoval zápis Marka Recchiho.