Fehérváryho gólový koniec v play-off. Predĺži si sezónu účasťou na MS?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Fehérváryho gólový koniec v play-off. Predĺži si sezónu účasťou na MS?

Aktualizované
Fehérváryho zásah tímu nestačil.
Fehérváryho zásah tímu nestačil.Profimedia
Martin Fehérváry (24) sa v aktuálnom ročníku NHL nestane držiteľom Stanley Cupu. Washington prehral s Rangers aj štvrtý súboj prvého kola play-off a v súťaži končí. Slovenský obranca sa s klubovou sezónou rozlúčil gólom. Do úvahy teraz pripadá jeho účasť na majstrovstvách sveta v drese reprezentácie.

Washington - NY Rangers 2:4

/stav série: 0:4 - postupuje NY Rangers/

Capitals sa vlastným fanúšikom predstavili v play-off po druhý raz a na krku mali nôž v podobe možnosti konca sezóny. Hostí poháňala výhoda postupového mečbalu a vidina ukončenia série v najrýchlejšom možnom čase.

Rangers na nič nečakali a už po 57 sekundách sa o otvorenie skóre postaral Kaapo Kakko. Reakcia domácich prišla zhruba po 15 minútach hry, vyrovnávajúci zásah strelil Fehérváry, pre ktorého to bol druhý gól v aktuálnej vyraďovacej časti. Šestnásť sekúnd pred záverom prvej tretiny sa ale presadil Trocheck a káder z New Yorku viedol 2:1.

Hostiteľom sa v prostrednej časti podarilo druhýkrát vyrovnať, nasledujúca perióda však pre nich bola v ročníku 2023/24 tou poslednou. Ich nádeje na celkový zvrat ukončili gólmi Panarin a Roslovic. Washington teda vypadol hneď v prvom kole play-off.

Fehérváry bol vyhlásený za tretiu hviezdu stretnutia. Počas sezóny zasiahol do 70 duelov, zaknihoval v nich päť presných zásahov a 14 gólových asistencií. Slovenskí fanúšikovia teraz budú dúfať, že sa predstaví na svetovom šampionáte v Česku.

Colorado - Winnipeg 5:1

/stav série: 3:1/

Colorado proti Jets strieľa ostrými a ani vo štvrtom dueli série nedalo menej ako päť gólov. Postavou druhého domáceho vystúpenia sa stal Valerij Ničuškin. Ruský útočník sa pri víťazstve tímu blysol tromi zásahmi a k svojmu menu tak nasmeroval prvý kariérny hetrik v play-off. Spečatil ho trefou do prázdnej bránky 13 sekúnd pred koncom zápasu. Winnipeg sa na svoj ľad vráti s túžbou zníženia celkového stavu na 2:3.

Nashville - Vancouver 3:4 pp

/stav série: 1:3/

Po tesnej domácej prehre 1:2 nasledoval pre hráčov Nashvillu ešte horkejší neúspech, a to po predĺžení. Tri minúty pred koncom tretej tretiny ešte Predators viedli 3:1, náskok ale stratili. Hrdinom hostí sa stal strelec hetriku Boeser.

Americký útočník zažiaril na oboch okrajoch zápasu. Po trefe z tretej minúty potom v 58. znížil na 2:3 a osem sekúnd pred záverom základnej hracej doby rozhodol o pokračovaní súboja. Štvrtá časť merania síl netrvala príliš dlho, o definitívu sa po 62 sekundách postaral Lindholm a Vancouveru vystrelil mečbal, ktorý môže mužstvo premeniť pred svojimi priaznivcami 1. mája od 4:00 SEČ.

Los Angeles - Edmonton 0:1

/stav série: 1:3/

Postupový mečbal majú v rukách aj hokejisti Edmontonu. Po gólových prestrelkách oboch tímov, v ktorých postupne padlo jedenásť, deväť a sedem zásahov, bol teraz k videniu len jediný. V 32. minúte sa na listinu strelcov zapísal Bouchard a ako sa neskôr ukázalo, stačilo to na tretí triumf v sérii. Na trefu mu asistovali ofenzívne hviezdy Draisaitl a McDavid. Hostí podržal 33 zákrokmi a čistým kontom gólman Skinner. Kings tak pocestujú na ľad protivníka s cieľom udržať si nádej.