Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále Stanley Cupu si zahrá Florida, Tkachuk rozhodol v posledných sekundách

Víťazný zásah opäť zaznamenal Tkachuk.
Víťazný zásah opäť zaznamenal Tkachuk.Profimedia
Východná konferencia NHL našla svojho víťaza už po štyroch finálových stretoch. Každý z nich síce skončil rozdielom jediného zásahu, no na konci sa stále tešili hráči Floridy, ktorí si zabezpečili možnosť zabojovať o zisk najcennejšej trofeje vo svete klubového hokeja.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 4:3 / stav série: 4:0 - postúpila Florida

S cieľom spečatenia postupu nastupovali pred svojimi fanúšikmi domáci hráči, ktorí mali v úmysle pokoriť Carolinu štvrtý raz po sebe. Prvé dva duely rozhodlo predĺženie, víťaza tretieho zápasu určil jediný gól a tesnú výhru si Florida pripísala aj v poslednom stretnutí.

FLA Live Arenu potešil už po 41 sekundách Anthony Duclair, na ktorého o desať minút neskôr nadviazal Matthew Tkachuk. Vlajku hostí však o niečo vyššie posunul Paul Stastny, keď znížil na 1:2 z pohľadu Hurricanes. V druhej tretine sa každý z celkov presadil raz a do záverečnej časti sa tak šlo za stavu 3:2 pre hostiteľa.

Vyrovnanie priniesla 57. minúta a zásah Jespera Fasta. Káder Floridy však disponuje Tkachukom, ktorý sa stal mužom tejto série. Rozhodujúcu ranu si pripísal v predĺžení úvodného i druhého súboja a svoje gólové umenie predviedol aj v závere tohto zápasu. Presadil sa päť sekúnd pred úplným koncom a svoj tím definitívne poslal do bojov o Stanley Cup, o ktorý sa Panthers budú usilovať po 27 rokoch a iba druhýkrát v klubovej histórii.