Floride stačilo 66 sekúnd druhej tretiny, Pavelski ostáva pri streleckej chuti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Floride stačilo 66 sekúnd druhej tretiny, Pavelski ostáva pri streleckej chuti
Panthers zaknihovali úspešný výlet.
Panthers zaknihovali úspešný výlet.Profimedia
Pokračovanie vyraďovacích bojov NHL prinieslo po jednom zápase z každej konferencie. Na východe si z Toronta druhý bod série odniesli hostia, Dallas na svojom klzisku nepripustil ďalší neúspech.

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 2:3 / stav série: 0:2

Po krádeži prvého bodu z ľadu súpera sa hokejistom Floridy podaril totožný počin aj v nasledujúcom pokračovaní bojov proti Torontu. O štyri z piatich presných zásahov sa postarali vydarené vstupy do jednotlivých tretín.

Skóre stretnutia otvorili domáci už v tretej minúte a v šiestej viedli už 2:0, to však bolo z ich produkcie všetko. Po 20 minútach znel stav 2:1. Ešte lepší úvod periódy predviedli hostia, ktorým na dokonanie obratu stačilo iba 66 sekúnd druhej časti a na ukazovateli rázom svietilo 2:3. Viac korenia už duel nepriniesol, o víťaznú ranu sa postaral Gustav Forsling a Panthers tak smerujú na domáce klzisko s pohodlným náskokom.

Dallas Stars - Seattle Kraken 4:2 / stav série: 1:1

Okrem deväťgólovej prestrelky a štyroch presných zásahov Pavelského ponúkol prvý duel série aj výhru Seattlu. Ďalší takýto scenár Stars už nechceli dopustiť, druhú domácu úlohu si splnili a oponentovi nedovolili odskočiť na dva body.

O zlomovom rozdiele rozhodlo druhé dejstvo, v ktorom sa hostitelia trikrát presadili. Poslednú ranu tretiny si na svoje konto pripísal Joe Pavelski, ktorého piaty gól z ostatnej dvojice súbojov bol zároveň aj rozhodujúcim. Na štadión Climate Pledge Arena pocestujú obaja protivníci za vyrovnaného stavu.