Gáboríkov rekord vyrovnal Kaprizov. Tkachuk napodobnil Mariána Hossu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gáboríkov rekord vyrovnal Kaprizov. Tkachuk napodobnil Mariána Hossu

Tkachuk pripomenul fanúšikom Ottawy zápis Mariána Hossu.
Tkachuk pripomenul fanúšikom Ottawy zápis Mariána Hossu.Profimedia
V zámorskej NHL vrcholia boje v základnej časti, hrá sa ešte o dve miesta do play-off Východnej konferencie. V noci na sobotu zopakoval Kirill Kaprizov (26) zápis Mariána Gáboríka, Brady Tkachuk (24) zasa Mariána Hossu. Auston Matthews (26) strelil 69. gól v sezóne a obranca Erik Karlsson (33) nastúpil na svoj 1 000. zápas.

Kapitán Ottawy Tkachuk strelil dva góly pri víťazstve nad Montrealom (5:4 sn). Bol to jeho deviaty viacgólový zápas v tejto sezóne, čím vyrovnal zápisy Alexeja Jašina (2x - 1998/99 a 1997/98), Daniela Alfredssona (2005/06) a Marián Hossu (2003/04) na piatom mieste v histórii Senators.

Dvakrát skóroval aj útočník Minnesoty Kirill Kaprizov, Wild zvíťazili v San Jose 6:2. Bol to jeho desiaty viacgólový duel v tomto ročníku, čím vyrovnal klubový rekord Mariána Gáboríka zo sezóny 07/08.

Erik Karlsson nastúpil na svoj 1 000. zápas NHL, v ktorom zaznamenal asistenciu, ale jeho Pittsburgh prehral s Bostonom 4:6. Švédsky hokejista nazbieral 814 bodov (188+626), spomedzi obrancov je to v histórii NHL desiaty najlepší výkon za prvých tisíc duelov. Lídrom tejto štatistiky je Paul Coffey, ktorý v prvých 1 000 zápasoch nazbieral 1 249 bodov.

Kanonier Toronta Auston Matthews skóroval v ôsmom zápase za sebou a na konte má už 69 gólov. Naposledy strelil v jednej sezóne takýto počet Mario Lemieux (1995-96). Matthews má ešte dva zápasy na to, aby sa stal prvým hráčom od ročníka 1991-92, ktorý strelí aspoň 70 zásahov v základnej časti. Maple Leafs nastúpia na ľadoch Floridy a Tampy Bay.

Detroit sa drží v hre o postup do play-off, Red Wings vyhrali v Toronte 5:4. O víťazstve červených krídel rozhodol kapitán Dylan Larkin, ktorý strelil svoj deviaty gól v predĺžení a vyrovnal zápisy Brendana Shanahana a Stevea Yzermana na druhom mieste v klubovej histórii.

Na postupové pozície sa dostal Washington, víťazný gól s Tampou Bay (4:2) strelil obranca John Carlson. Bol to jeho 150. zásah za Capitals a dostal sa na prvé miesto v klubovej histórii medzi obrancami pred Kevina Hatchera.