Gól a dve asistencie. Trojbodový Slafkovský vyrovnal historický rekord Montrealu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gól a dve asistencie. Trojbodový Slafkovský vyrovnal historický rekord Montrealu

Slafkovský sa dostáva do slušnej fazóny.
Slafkovský sa dostáva do slušnej fazóny.Profimedia
Juraj Slafkovský (19) má za sebou v NHL vystúpenie s príchuťou historického míľnika. Slovenský hokejový útočník potvrdil svoju momentálnu športovú formu aj v zápase s Anaheimom, blysol sa gólom i dvomi asistenciami a zapísal sa do dejín Montrealu Canadiens.

Montreal - Anaheim 5:0

Prvý vzájomný duel oboch celkov sa v aktuálnej sezóne odohral v novembri a priniesol vyrovnané meranie síl. Sedemgólovú prestrelku vtedy v Anaheime vyhral tím Canadiens. Tentoraz bol priebeh súboja v réžii jediného mužstva a bol ním Montreal.

K triumfu domácich výrazne prispel Slafkovský, ktorý sa premiérovo prezentoval trojbodovým výkonom. V prostrednej časti zápasu si pripísal dve asistencie, po dvoch tretinách viedol jeho tím 3:0. Po prihrávkach sa domácim fanúšikom pripomenul aj gólovou strelou, ktorou v 48. minúte zvyšoval na 4:0.

Pre draftovú jednotku roku 2022 to bolo v poradí už šieste súťažné predstavenie, v ktorom sa jej podarilo bodovať. Týmto počinom mladý Košičan vyrovnal historický klubový rekord Douga Wickenheisera zo sezóny 1980/81 - stal sa druhým tínedžerom, ktorý zaknihoval šesťzápasovú bodovú sériu. Okrem toho bol vyhlásený za druhú hviezdu stretnutia.

Za ostatný poltucet duelov nazbieral Slafkovský deväť bodov za päť presných zásahov a štyri gólové asistencie. Kádru Canadiens patrí vo Východnej konferencii 13. priečka s osembodovou stratou na miesto zaručujúce play-off. 

Premiérový gól Černáka, víťazný nájazd Tatara a šesťbodový koncert McDavida