Kliatba presiloviek Devils ukončená, Pietrangelo oslavoval 1 000. duel v NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Kliatba presiloviek Devils ukončená, Pietrangelo oslavoval 1 000. duel v NHL
Pietrangelo je už tiež v klube tisíckarov.
Pietrangelo je už tiež v klube tisíckarov. Profimedia
Hokejisti New Jersey triumfovali v noci na utorok v NHL nad Seattlom 3:1 a zlomili tak nepriaznivú sériu. Ich prvý gól v stretnutí zaznamenal Tyler Toffoli (31) v početnej výhode, predtým sa Devils nedokázali presadiť v presilovej hre v deviatich zápasoch za sebou. Prevahu o jedného hráča využili na 24. pokus. Obranca Vegas Alex Pietrangelo (34) odohral jubilejný 1 000. duel v základnej časti NHL, Golden Knights prehrali s Minnesotou 3:5.

Toffoli sa presadil strelou spomedzi kruhov pri vylúčení Jamieho Oleksiaka. "Nadviazali sme na uplynulý zápas (New Jersey prehralo s Carolinou 0:1 pp - pozn. red.). Myslím si, že v ňom hrali dobre. Spôsob, akým sme pracovali - to všetko sa nám vyplatilo. Odohrali sme dobrý duel," uviedol Toffoli pre nhl.com.

Domáci útočník Jack Hughes strelil prvý gól v treťom stretnutí od návratu po zranení v hornej časti tela, pre ktoré vynechal 11 zápasov. "Jackovu hru poznáme. Videli sme v tejto sezóne viackrát, čo dokáže," povedal tréner "diablov" Lindy Ruff.

Slovenský útočník Adam Ružička má za sebou premiéru v drese Arizony, jeho tím však prehral na ľade Philadelphie 3:5. Coyotes viedli pred začiatkom tretej tretiny 3:2, ale "letci" zápas otočili tromi gólmi.

"Viedli sme o gól, mali sme o jednu strelu viac. Nie je to tak, že by sme stratili vedenie, ale mali sme niekoľko šancí na to, aby sme súperovi odskočili o viac gólov. Nedokázali sme to," poznamenal tréner Arizony Andre Tourigny.

Jeho zverenci výborne bránili presilovky domácich, hráči Philadelphie hrali v početnej výhode sedemkrát, no nepresadili sa. "Nehrali sme svoj najlepší hokej, ale našli sme cestu ako zvíťaziť a to je skvelé," poznamenal Scott Laughton, ktorý sa na triumfe podieľal gólom a asistenciou.

Vegas doma podľahli Minnesote 3:5, domáci obranca Alex Pietrangelo tak mal horko v ústach pri oslave svojho míľnika. Vo svojom 1 000. zápase v NHL zaznamenal dve asistencie.

"Takéto číslo sa vám nepodarí dosiahnuť, keď nemáte pri sebe dobrých ľudí. Ja som ich mal na svojej ceste pri sebe stále," uviedol 34-ročný Kanaďan pre stanicu ESPN.