Nemcovi gól neuznali, ale porazil Tatara. Ružička s debutom, Pospíšil najlepší v hitoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemcovi gól neuznali, ale porazil Tatara. Ružička s debutom, Pospíšil najlepší v hitoch
Ružička v novej pozícii - ako hráč Arizony Coyotes.
Ružička v novej pozícii - ako hráč Arizony Coyotes.Profimedia
Štyria slovenskí hokejisti boli v akcii v zámorskej NHL v noci na utorok. Ani jeden z nich nebodoval, no premiéry v novom drese sa dočkal Adam Ružička (24).

New Jersey - Seattle 3:1

Šimon Nemec bol na ľade bez troch sekúnd rovných 20 minút, keď New Jersey porazilo Seattle aj s krajanom Tomášom Tatarom (12:19 minúty). Obranca Devils bol mimoriadne strelecky aktívny, štyrikrát ohrozil bránku, ale zásah z polovice druhej tretiny mu bol anulovaný po tom, čo si hostia vzali trénerskú výzvu a uspeli, keďže Erik Haula sa dopustil nedovoleného bránenia v hre gólmovani. Nemec okrem toho dvakrát zablokoval pokus súpera.

Tatar sa pri prvom návrate na štadión svojho bývalého zamestnávateľa zapísal do štatistík len dvomi koncovkami. Seattle prehrávalo 0:3 už na konci 25. minúty, jediným dvojbodovým mužom stretnutia bol Jack Hughes s gólom a asistenciou. Kraken ťahalo za kratší koniec ôsmy raz z ostatných desatich stretnutí, pričom na play-off stráca šesť bodov a odohralo duel navyše. New Jersey zaostáva za vyraďovacou časťou o štyri body.

NY Rangers - Calgary 2:0

Všetkých tridsať pokusov Calgary zastavil Igor Šesťorkin pri triumfe Rangers nad Flames 2:0. Nezaostával ani jeho náprotivok Jacob Markström s 29 zákrokmi a úspešnosťou 96,7 %. Víťazný zásah zaznamenal Will Cuylle

Martin Pospíšil v drese hostí odohral 15:21 minúty, rozdal osem hitov (najviac v celom stretnutí), raz zablokoval strelu, stratil puk a vyhral jedno z dvoch buly. Jeho dve vzájomné dvojminútové tresty v rámci šarvátky prišli za hrubosť. V súboji dvoch tímov, ktoré ťahali šnúru štyroch výhier, tak pokračuje klub z New Yorku.

Philadelphia - Arizona 5:3

Adam Ružička si debut v drese nového celku predstavoval inak. Arizona nestačila na Philadelphiu, pričom slovenský útočník pri premiére vo štvrtom útoku odohral najmenší počet minút (09:20) zo svojho tímu, napriek tomu zaznamenal plusový bod, bodyček a vyhral tri zo šiestich vhadzovaní.

Flyers prehrávali ešte na začiatku tretej dvadsaťminútovky o gól, lenže potom im trojbodový Travis Konecny (1+2) pomohol k obratu. Rozhodujúci zásah putoval na konto Scotta Laughtona (1+1). Coyotes majú už osembodové manko na play-off z 13. priečky Západnej konferencie, keď prehrali šesť meraní síl po sebe. Philadelphia je na východe síce piata so 64 bodmi a osembodovým náskokom na deviate New Jersey, no zároveň má oproti Devils o tri odohrané súboje naviac.

Ďalší výsledok:

Vegas - Minnesota 3:5