Gólový Pospíšil pri výhre nad Kings, Slafkovského bodová séria sa na číslo 10 nedostala

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Pospíšil pri výhre nad Kings, Slafkovského bodová séria sa na číslo 10 nedostala

Pospíšil sa gólovo presadil proti LA Kings.
Pospíšil sa gólovo presadil proti LA Kings.Profimedia
Vo veľmi bohatej porcii zápasov zámorskej profiligy sa predstavili len tri slovenské mená. Kanadské štatistiky si z tejto trojice vylepšil iba Martin Pospíšil (24) z Calgary. Juraj Slafkovský (20) a Martin Fehérváry (24) sa z výhier tešiť nemohli, Erik Černák (26) a Tomáš Tatar (33) sa v zostavách svojím tímov neobjavili.

Montreal - Carolina 0:3

Canadiens a Hurricanes sa v aktuálnom ročníku streli po tretí raz a aj do tretice sa z výhry tešil káder z Caroliny. Prvý gólový moment prišiel až tesne pred polovicou stretnutia, skóre otvoril Staal. V tretej časti naňho nadviazali spoluhráči Aho i Jarvis a bolo vymaľované. Ich mužstvo si s Montrealom poradilo celkovo už deväťkrát v rade.

Slafkovský si v prvej útočnej formácii domácich odkrútil 20:41 min, individuálne štatistiky si ale nevylepšil a svoju bodovú šnúru tak nezaokrúhlil na 10 duelov po sebe. Jeho tímu patrí predposledná priečka Východnej konferencie, Hurricanes sú na druhom mieste a naháňajú lídra z New Yorku Rangers.

Tampa - NY Islanders 4:1

Tampa sa nehodlá vzdať svojej pozície zaručujúcej play-off. V Amalie Arene si poradila s celkom Islanders, víťazstvo režíroval trojbodový Anthony Cirelli. Kanadský útočník si z merania síl odniesol bilanciu dvoch presných zásahov a jednej gólovej prihrávky. Na zápasovej súpiske hostiteľa sa neobjavilo meno Erika Černáka.

Kým káder Lightning si drží miestenku do vyraďovacej časti sezóny, Islanders budú musieť ešte tuho bojovať. Vo svojich posledných zápasoch však okrem nich zaváhali aj všetky zvyšné mužstvá od siedmeho po trináste miesto Východnej konferencie.

Washington - Boston 2:3 sn

Rozbehnutý výber Capitals šiel do súboja proti Bruins s viac než slušnou formou. Z ostatných ôsmich predstavení vyťažil tím z hlavného mesta šesť triumfov. Od ďalšieho víťazného zápisu nebol Washington ďaleko ani tentoraz, v nájazdoch však väčšiu dávku umenia ukázali hokejisti Bostonu.

Fehérváry sa predstavil v elitnej defenzíve domáceho mužstva, odohral 24:20 min a bol druhým najviac vyťažovaným hráčom domácich. So ziskom 82 bodov si jeho káder tesne drží siedmu pozíciu východu, Boston pokukuje po najvyšších priečkach.

Calgary - Los Angeles 4:2

Slovenský útočník vo farbách Flames prerušil svoje päťzápasové čakanie na kanadský bod. Pospíšil v 12. minúte najprv zabojoval o puk na útočnej modrej čiare, zachránil ho v ofenzívnom pásme a po presune pred bránku Kings ťažil z ukážkovej prihrávky Kuzmenka.

Svojím presným zásahom stanovil výsledok prvej tretiny. V druhom útoku hostí odohral celkovo 13:29 min. Calgary však na play-off stráca až 14 bodov, do konca základnej časti ho čaká ešte deväť súťažných vystúpení.

Ďalšie výsledky:

Florida - Detroit 3:2 sn

Minnesota - Vegas 1:2 pp

Edmonton - Anaheim 6:1

Arizona - NY Rangers 5:8

Colorado - Nashville 7:4

Buffalo - Toronto 0:3

Columbus - Pittsburgh 4:3 sn

Philadelphia - Chicago 1:5

Winnipeg - Ottawa 2:3

St. Louis - San Jose 0:4

Seattle - Dallas 0:3