Luke Hughes prekonal zápis Niedermayera, ale titulky plnil ostrostrelec Thompson

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Luke Hughes prekonal zápis Niedermayera, ale titulky plnil ostrostrelec Thompson

Tage Thompson má za sebou fantastický zápas.
Tage Thompson má za sebou fantastický zápas.Profimedia
Americký hokejista Tage Thompson (26) bol v noci na sobotu hlavným strojcom víťazstva Buffala nad New Jersey (5:2). V zápase NHL zažiaril štyrmi gólmi, keď v priebehu druhej a tretej tretiny strelil čistý hetrik a triumf poistil v závere gólom do prázdnej bránky.

Center prvého útoku Sabres dosiahol šiesty hetrik v profiligovej kariére - všetky zaznamenal v drese Buffala. Iba šesť hráčov v dejinách klubu ich dosiahlo viac. Thompson zažil svoj druhý štvorgólový zápas v kariére.

Stal sa štvrtým hráčom v klubovej histórii s viac ako jedným štvorgólovým zápasom, napodobnil zápisy Ricka Martina (4), Davea Andreychuka (3) a Alexandra Mogiľného (2). Americký útočník je zároveň štvrtý aktívny hokejista s viac ako jedným štvorgólovým výkonom, Alexander Ovečkin (Washington) ich zažil štyri, Anže Kopitar (Los Angeles) a Nathan MacKinnon (Colorado) po dva.

Alex Tuch prispel k víťazstvu Buffala dvomi asistenciami a natiahol svoju bodovú šnúru na sedem stretnutí. V nich nazbieral dokopy desať bodov (1+9). Okrem Thompsona skóroval do prázdnej bránky aj John-Jason Peterka, nemecký krídelník predĺžil svoju gólovú šnúru na štyri zápasy. Zaznamenal v nich päť presných zásahov.

Mladík Luke Hughes si v drese New Jersey pripísal asistenciu a dosiahol svoj 41. bod v sezóne. Dostal sa tak na štvrté miesto v klubovej histórii v počte bodov obrancov - nováčikov v jednej sezóne, keď prekonal zápis Scotta Niedermayera. Dvadsaťročný Američan má vo svojom premiérovom profiligovom ročníku na konte deväť gólov a 32 asistencií.

Strelecky sa presadil aj Jesper Bratt, švédsky útočník v službách Devils zaznamenal svoj 73. bod v sezóne (24+49) a vyrovnal osobné maximum z ročníkov 2021/2022 a 2022/2023.