Gólový Tatar zabral v správnej chvíli, Devils zvládli 7. zápas série a postúpili

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gólový Tatar zabral v správnej chvíli, Devils zvládli 7. zápas série a postúpili

Slovenský útočník prelomil čakanie na bod v play-off.
Slovenský útočník prelomil čakanie na bod v play-off.Profimedia
Poslednou nerozlúštenou hádankou úvodného kola play-off NHL boli bitky medzi Devils a Rangers. Boj o prienik do ďalšej fázy dospel až k zápasu číslo sedem, v ktorom sa po dlhšej odmlke presadil Tomáš Tatar (32), čím prispel k celkovému triumfu.

New Jersey Devils - New York Rangers 4:0 / stav série: 4:3 - postúpilo New Jersey

Po úvodných dvoch stretnutniach série a zhodných prehrách 1:5 to s postupovými nádejami Devils nevyzeralo ideálne. Následne ale zaznamenali šnúru troch víťazstiev v rade a vybojovali si mečbal, ten však nepremenili a o osude bojov s Rangers musel rozhodnúť siedmy duel.

V kľúčovom strete začali padať góly až od polovice merania síl. Na listinu strelcov sa prvýkrát v tohtoročnej nadstavbe zapísal aj Tomáš Tatar, ktorý sa presadil v 36. minúte. Zvyšoval na 2:0 pre domácich a bol to preňho aj prvý kanadský bod v sérii.

Vedúci tím svoj náskok ešte zveľadil dvomi presnými zásahmi a triumfoval bez inkasovania. Cenné čisté konto tak smerovalo k menu Akira Schmid. New Jersey zvládlo zlomový súboj a jeho ďalšou prekážkou na ceste k Stanley Cupu bude Carolina Hurricanes. Pre káder z New Yorku, na ktorého súpiske figuruje slovenský gólman Jaroslav Halák, sa aktuálny ročník NHL skončil.